Avram Iancu, pe Canalul Manecii. Tanarul din Petrosani care se antreneaza sa faca ce niciun roman nu a indraznit pana acum

Il cheama Avram Iancu dar nu este „Craisorul Muntilor”, ci un temerar de 27 de ani care vrea sa devina primul roman ce traverseaza inot Canalul Manecii.

Tanarul bibliotecar din Petrosani, campion national la karate, a inceput deja antrenamentele dure pentru a strabate inot cei 40 de kilometri ai canalului. Se pregateste in apele reci ale unui lac din Retezat si este convins ca nimic nu il poate opri sa isi realizeze visul.

„Acesta este locul vizat de mine, cel care reprezinta un simbol international absolut in ceea ce priveste inotul in ape deschise”, spune el.

Purtand un nume cu greutate in istoria Romaniei, tanarul bibiliotecar vrea sa scrie la randul sau istorie. A aflat de curand ca niciun compatriot de-al nostru nu a cutezat macar sa incerce sa traverseze inot Canalul Manecii. Convins ca un record presupune sacrificii mari, Avram Iancu a inceput antrenamentele si tine un regim alimentar strict. „Fiecare zi o incep alimentatia cu cate o cana de lapte de mama, cu biscuiti si cu miere”

Temerarul se antreneaza intens in apele reci ale Lacului Valea de Pesti, din Retezat, care nu aveau mai mult de 9 grade. Antrenorul sau de karate se ocupa si de pregatirea pentru proba de 40 de kilometri inot.

Dupa prima zi de antrenament, optimismul nu a disparut: Avram Iancu a inotat doi kilometri si jumatate in 30 de minute. „Dupa cum vedeti, tremur din toate incheieturile, dar asta e drumul spre victorie. In Canalul Manecii apa are 15 grade, iar 10-15 ore de inot in continuu va fi foarte dificil, de aceea am inceput acest program dificil de calire intr o apa de doar 9 grade”.

Dincolo de antrenamentele extrem de dure, Avram Iancu are nevoie si de o sponsorizare de 10.000 de euro: numai 2700 de lire costa vaporul care-l insoteste de pe un mal pe altul, pentru omologarea recordului.

„M-am setat sa intru pe un mal si sa ies pe partea cealalta, asta e ceea ce mi-am dorit si daca vom reusi lucrul acesta la Canalul Manecii e un lucru extraordinar si il vom reusi”, crede el. Avram Iancu va demonstra daca este capabil de aceasta traversare, la inceputul lunii august.

Sursa: stirileprotv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *