BÂRFE ALESE, PROASPĂT CULESE

Ce partid se bucură că a pierdut alegerile? Rezultatele votului de duminică par să-i fi pus pe mulți pe gânduri. Primarii care nu au plecat când au avut ocazia au început să-și regrete deja fidelitatea, că de pe urma ei nu iese nimic. Printre consilierii locali și județeni, sentimentul e cam același. Există totuși și unii care se bucură, taman democrat leberalii, deși fac și ei parte tot din categoria înfrânților. Doar că acum pot să zică relaxați că Predoiu ar fi prins mai bine la public decât neamțul și ar fi scos un scor mai bun. Și își susțin ideea cu niște sondaje făcute recent, iar situația va fi folosită ca argument în viitoarele negocieri, dacă fuziunea finală va avea totuși loc. Că în opoziție, nu ai mare lucru de negociat, e altă treabă. Un lucru nu înțelegem, totuși. Dom’le, da’ de ce n-ați făcut sondajele alea înainte să stabiliți candidatul?

Un premare gălbior foloseşte copchii în campanie: Știți că este o lege care zice că nu e frumos și recomandat să te folosești de copii în campania electorală. Ba chiar este total interzis. Eh, pe la țară pare însă că nu s-a auzit încă de chestia asta sau nu se bagă în seamă, pe ideea că până se sesizează cineva că li se zice copiilor cu cine este frumos să voteze părinții lor, trece și mama alegerilor. Doar că unii n-au avut treabă și s-au apucat să posteze și pe Facebook poze cu vitejia asta, probabil ca să le facă viața mai ușoară procurorilor. Unul dintre isteții ăștia este și un premare gălbior dintr-o comună din nordul județului, de la Vlădeni oleacă mai încolo.

Un drum se surpă înainte să fie gata: Vorbind de zona de nord a judeţului nostru. Pe-acolo se repară o frumusețe de drum judeţean, de către o firmă care a zbârcit-o urât de tot la un drum făcut pentru vecinii botoșăneni. Drumul nostru trebuia să fie gata, dar nu e. Iar gurile rele zic că nu va fi gata ca lumea nici la recepția programată luna viitoare. Bun, dar dacă nu va fi gata, de ce se mai recepționează? Păi, că în acte trebuie să apară ca fiind gata, că altfel se dau toți banii înapoi la madam UE, așa că lumea o să spună că totul este în regulă. Din patriotism local, o să ne facem că nu vedem la primăvară cum se surpă pe ici, pe colo drumul. Cum pe unde? Acolo unde se știe. Pe malul iazului, pe mâna dreaptă. Dacă nu știți unde vine, luați microbuzul la anul, spre Botoșani. O să simțiți unde este problema, după cum va dansa mașina pe șosea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *