Bârfe ca la români, suntem cei mai buni

Fiscul vrea să-l lase pieton pe un mare rector din târg: Doamne fereşte să te lovească Fiscul. Că dacă-ţi dă una, poţi şti aproape sigur că nu se va opri până ce nu te va vedea căzut la pământ. Printr-o astfel de dramă trece reftorul celei mai mari universităţi private din Moldova. După ce a pierdut sediul turn din Centru, reftorul e pe cale să rămână şi pieton. Acelaşi Fisc vrea să vândă, prin licitaţie, chiar şi maşina omului: un jipan japonez. Fabricată în 2005, maşina a fost scoasă la vânzare la un preţ modic, 47.965 lei, adică puţin peste 10.000 de euroi. Potrivit anunţului de vânzare, autoturismul are un motor de 2.982 cmc şi tracţiune integrală. Mişto e că inspectorii Fiscului anunţă şi cam care ar fi hibele maşinii: scaunul şofer este uzat, volanul foarte uzat, diverse zgârieturi pe mai multe din panourile caroseriei, hayon portbagaj dereglat, baterii descărcate, iar roata din spate, pe partea stângă, are pană.
Preţul de pornire în licitaţie e chiar uşor sub cel al pieţii pentru un autoturism similar. Dar necazul mare pentru reftor e altul: de regulă, cei ce cumpără de la Fisc aşteaptă cea de-a treia licitaţie, atunci când preţul coboară vertiginos, la jumătate de preţ. Nasol de tot.

Nume grele, prinse cu şpriţul în freză, la volan: O păsărică ne-a şoptit că mai mulţi oameni ai legii (avocaţi, poliţişti, notari) s-au înscris pe selecta listă a VIP-urilor prinse cu şpriţul în freză la volan. Lista e destul de consistentă, dar şeful purtătorilor de chipiu nu vrea să o facă publică. Pur şi simplu a instituit legea tăcerii. O fi el mare şef, dar reporterii noştri sunt pe cât de talentaţi, pe atât de insistenţi. Aşa că am făcut rost de jumătate din numele de pe lista VIP-urilor. Dar nu o facem încă publică, doar vă anunţăm: într-o săptămână – două venim cu dezvăluiri bombă. Ţineţi aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *