Bârfe clare, luați-le ca atare: țeapa țepelor cu listele de la liberari

Avertisment. Așa ceva n-ați citit niciodată. Am avut un spion la întocmirea listelor liberarilor pentru alegerile parlamentare. Ce ne-a povestit omul, ne-a lăsat muți de uimire. Cică în momentul negocierilor de la Bucale, liderul filialei ieșene, dom’ colonel Teofan (’trăiți!) l-ar fi sunat de urgență pe bătăușul nr. 1, tânărul Căcălin. „Omule, adu banii. 10.000 de căciulă, pentru tine, pentru Costeluș și pentru geamănul Murat. În total, 30.000, altfel nu intrați pe listă”. Panicat, bătăușul a scos banii și i-a dat colonelului. Acum, ca să fim sincer, nu știm exact moneda în care s-a jucat, a fost euro sau lei? Oricum ar fi, cică dom’ colonel a umflat bănetul și dus a fost. Iar când au fost făcute publice numele de pe listă, Căcălin era să facă infarct: el nu era printre candidații de pe locurile eligibile. Mai pe românește spus și fentat și cu banii luați.

Doi derutați au dispărut în ceață: De câteva zile am constatat cu surprindere că au dispărut din Iași și de pe listele de candidaturi ditamai doi derutații. Unul e traseistul Huajdea care cică ar fi ajuns pe la Neamț. Al doilea e independentul Vlăjuț care se ploconea pe la liberari să prindă și el o poziție 5, neeligibilă, pe lista de la derutați. Omul dădea banul gros, doar-doar va fi pus și el într-un colț de masă. Când colo, ghinion de neșansă, de Vlăjuț nu s-a mai auzit nimic. Păi, ce faci, coane, te retragi în munți? Gata cu politichia? După ce a spart o căruță de bani, derutatul se va întoarce la biznisurile lui de dinainte de 2012. Dar va mai primi sprijin în afaceri dacă nu mai face politică? Asta-i marea întrebare.

Flăcăii ăștia au mărit puternic miza electorală: S-au înfoiat rău independenții de la 4 Iași, ăia care candidează la parlamentare sub umbrela usere. Acum nu mai vor doar un post de derutat în parlament. Au mărit miza, vor doi derutați și-un sinator. Pretenții babane, nu glumă. Problema e că băieții sunt străvezii, nu prea au niciun proiect concret pentru Iași, nu prea au parale pentru campanie, toată baza lor e în rețelele de socializare. Calculul din www nu se potrivește cu cel din târg, de la urna de vot. Adică, oamenii trebuie să înțeleagă că rostul lor e să atragă voturi și nu simple like-uri. Nu mai e mult până departe, iar pe 11 decembrie, înainte de tăiatul porcului, ne lămurim noi cu toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *