Bârfe cu greutate, le livrăm deja ambalate

Unui reftor din Iaşi i s-a tras mocheta de sub picioare

Vă povesteam, în numerele trecute, despre cel mai simpatic reftor universitar privat din Iaşi că este străbătut de mari jene financiare. Până acum, portăreii au scos la mezat doar bunurile imobile, marile clădiri ale celei mai mari universităţi private din Moldova. Dar încă n-au reuşit să vândă nimic, aşa că angajaţii Fiscului s-au reorientat. Vând absolut orice mărunţiş mai găsesc prin sediul administrativ, prin sălile de curs. Chiar şi maşina reftorului simpatic vor s-o ia. E o maşinuţă de teren, fabricată în 2005, şi pentru care portăreii vor să obţină vreo 10.000 de euroi. Dar asta nu e tot. Pe lista întocmită de inspectori cu bunurile ce vor să le vândă de la universitate se mai află sculpturi de bronz, tablouri, plasme, frigidere, aparate de aer condiţionat, mobilier, o pianină, o casă de marcat, catedre, pupitre, calculatoare, jaluzele, mochete, rafturi. Mai rămâne să ceară şi vânzarea cuielor, agrafelor sau a cernelii din stiloul reftorului şi universitatea ar rămâne chiar goală-goluţă.

Un partid din Iaşi n-are bani nici pentru propria-i firmă

Dragilor, știam noi că PDL Iași este un partid sărac, cel puțin de când nu mai e la cașcavalul puterii. Dar sărac bine, de când nu mai au niciun om de afaceri mai de Doamne-ajută prin feleală. Nu degeaba au mers pe burtă în campania asta electorală și au ținut strâns legate baierele pungii. Dar așa e de sărac încât să nu-și permită nici măcar o firmă nouă la sediul din Centru, nu ne gândeam să fie. Dom’le, da’ până când o să mai lăsați firma aia pe care Deleanu și Cameluța apar ca deputați ai partidului, câtă vreme ei sunt fugiți de mult la Zeus? Până s-or întoarce?

Se pune de o revenire spectaculoasă, de la verzi înapoi la portocalii?

Că veni vorba de Cameluța și întoarcere, o mierlă dintr-o tuia de pe Ștefan cel Mare chiar asta ciripea deunăzi. Cum că cică s-ar putea ca doamna deputat Cameluța să-și aducă aminte de dragostea ei portocalie și de faptul că merele verzi fac rău la stomac. Și că de asta și-ar fi și dat demisia din funcția de șefă la feleală, mergând pe urmele fostului vicepremar Glagore. Că și ăla a demisionat întâi din funcția de la Popolari, ca pe urmă să demisioneze și din partid, ca să se întoarcă la perdelei. Astea-s bârfe care circulă de vreo 2-3 zile, dar nouă tot nu ne vine a crede. Păi, de doar doi ani a intrat și Cameluța în politică. Să fi învățat așa de repede schema cu migrația politică după cum bate vântul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *