Bârfe cu interes, le spunem mai pe şest

Herr Komma, la un pas de comă: Jale mare în bucătăria unui businessman vechi și cunoscut. Ei, nu chiar pentru el, cât pentru cei care lucrează la el. Herr Komma, tipul cu recuperări de materiale refolosibile și construcții a ajuns la fundul sacului. Că oricum plătea prost, iar la el lefurile se dădeau oricum pe sărite sunt lucruri vechi. Zice însă lumea că omul a început un proces accelerat de restrângere a activității. Dar așa de accelerat, că acuși n-o să mai rămână nimic. Ce bani mai sunt se mută rapid spre prima lui firmă, aia cu fierul vechi. Celelalte, una câte una, își pregătesc dosarele de insolvență, până la sfârșitul anului urmând să tragă heblul definitiv. Ei, nu-l plângeți, totuși. El rămâne cu firma de la care a plecat, iar pe copii i-a aranjat. Unuia i-a luat o fabrică printr-un județ vecin, altuia i-a făcut crâșmă pe Cuza Vodă. Deh, au crescut și nu se mai joacă de-acum cu mașinuțele de plastic.

Revoluţie eşuată la micuţul partid portocaliu: De multă vreme nu s-a mai auzit nimic din tabăra pierdeleului. Cam de când s-a întors dom’ profesor, lăudându-se că face revoluție în partid. Și-așa o revoluție a făcut, că lucrurile au rămas pe loc, ba chiar au dat înapoi. A încercat să rupă mâța în două, de ne și întrebăm ce-o fi avut cu ea, și să convoace un birou local care să-l dea afară pe, ‘trăiţi cu respect, dom’ colonel. Evenimentul n-a fost anunțat, că nu se știa ce iese. Și bine a făcut. Că cică trebuiau să vină măcar 25 de pierdelei, să fie cvorum, dar au venit doar vreo 12-13. Gurile rele zic că dom’ colonel ar fi dat niște telefoane, iar majoritatea celor care trebuiau să-l dea afară au făcut pasul în spate. Nasol, domnule profesor, dacă nici de un cvorum mic nu te poți învârti. Cine conduce la urma urmei partidul? Ăl de e sau ăl de-a fost? Și până când, oare?

Un om de cultură a arborat steagul alb: Mare hărmălaie mare în cultura ieșeană. Șefa Operei a sărit la gâtul șefului Teatrului și nu de drag. Că cei doi se au ca șoarecele și pisica deja nu mai e știre. Se scuipă peste gard de doi ani. Dar până acum totul a stat sub preș. Gurile rele zic că asta ar fi semnul că unul din doi va pleca repejor. Pe rețeta clasică: scandal, aude ministrul, anchetă de sus, măsuri urgente. Iar cum bărbații trebuie să fie galanți cu doamnele, capul care va cădea nu va fi cel de la Operă, zice lumea. Mai ales că Hagiului i s-a arătat deja pisica, atunci când postul lui a fost scos la concurs fără explicații și s-a oprit concursul tot fără explicații. Oare de asta hagiul de la Teatru a făcut un pas în spate și a transmis semnale de pace către vecina de la Operă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *