Bârfe de bilanț: ce planuri de mărire aveau câțiva indivizi

Fără îndoială, evenimentele sfârșitului de an au fost alegerile parlamentare. Așa că nu ne putem abține să nu vă mai spunem niște bârfe scurte despre scrutin. Cică, în nebunia lor, niște flăcăi veseli din Iași se și vedeau în viitorul Guvern. De-un exemplu, fostul șef de la aerohaltă se visa ministru al transporturilor, iar madama cu Camelii de la pemepeu se și vedea ministresă la sănătățuri. Iar alți copchii politici se doreau secretari de stat într-un iluzoriu guvern Julien. Nu vă mai spunem ce scoruri de toată jena au obținut liberarii și pemepiștii, că le știți și singuri. Ne miră totuși ușurința cu care indivizii ăștia credea că pot pune mâna pe puterea, în cea mai autentică formă. Mda, știți vorba aia, despre invinși numai de bine.

Un june ieșean a dispărut de pe radar: Oameni buni, frați ieșeni, vrem să facem un anunț de maximă importanță. A dispărut de pe radar un cunoscut om politic, ieșean la origini, fost ministru, chiar prim-ministru și conducător de servicii secrete. Da, așa este, vorbim despre premierul Alifie care, intrat în conflict cu Santa Klaus, a fost tras pe o linie moartă. Dar așa e de moartă linia, încât nu s-a mai auzit absolut nimic despre tinerelul nostru ieșean. Unii zic că-și linge doar rănile și că va reveni în prim plan mult mai repede decât vă imaginați. C-ar avea el în tolba cu care a plecat de la serviciu niște informații care-i garantează practic revenirea în spațiul public. Murim de curiozitate să aflăm mai multe, stăm pe fază și vă mai povestim.

S-a stins și flacăra alesului independent: Gata, s-a stins. Flacăra independentului Postolaș nu mai arde ca în vară. Luptătorul „anti-sistem” din consiliul local a rămas o pasăre singuratică pe rețelele de socializare. El scrie, el citește, adică un fel de el centrează, el dă cu capul. Nu mai are aderență nici măcar aici, în consiliu e o voce dogită, nu știm dacă mai rezistă încă trei ani și jumătate de mandat. Interesul votanților săi a scăzut mai ceva decât cotele Dunării într-o vară secetoasă. Soluția pentru el? Nu prea mai există. Atât el cât și minusculul partid 4 Iași se vor topi în câteva luni, cam ca untul uitat ore în șir la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *