Bârfe din campanie, cine va bea şampanie?

Pe piaţa electorală a fost lansată o fumigenă nouă: Cu ce vrăjeli se mai umblă şi prin politichia asta a noastră, locală, te şi doare mintea. Cel mai nou zvon provenit pe filieră liberară se referă la candidatul partidului pentru primăria de pe Siret, ăl mai mare oraş al judeţului după Iaşi. Cică în cursa pentru fotoliul de primar s-ar putea înscrie o femeie de afaceri. Plină de bani, cu business-uri chiar în oraşul în care ar putea să candideze, femeia are în schimb o mare problemă: e 0 (zero) în politică şi 0 (zero) în administraţia locală. Acum, nu ne-am dumirit încă cine o fi scos vrăjeala asta. Liberarii, de disperaţi ce sunt, sau femeia ca să-i mai crească şi ei un pic cota publică? Săpăm şi vă ţinem la curent, dar noi suntem de părere că e doar o simplă fumigenă.

Un deputat doftoraş vrea funcţii mai multe în oraş: Pe bune dacă nu înnebuneşti cu nervii când vezi aşa ceva. Un doftoraş din Iaşi se transformă încet-încet în cel mai ahtiat, lacom şi disperat om după funcţii. Tudoraş, căci despre el este vorba, deputat şi doftoraş, a pus ochii pe o nouă funcţie mişto. Vrea să fie şef la Colegiul Doftoraşilor. Adică, nu-i mai ajunge colegiul unde a ieşit deputat, vrea şi colegiul ăstălalt. Ei, şi pentru a-şi atinge ţina, doftoraşul e în campanie electorală pe Facebook. Lumea zici că nu prea-i cu toate ţiglele pe casă. Nu l-ar prea vota, că n-au încredere în gargara lui. Dar, pe de altă parte, sunt conştienţi că expunerea publică de care beneficiază ar putea ajuta şi colegiul profesional al doftoraşilor. Grea alegere, băieţi! Aveţi mare grijă pentru ce optaţi.

Acest individ s-ar băga în alegeri, dar n-are susţinere: Apropierea alegerilor locale de anul viitor înfierbântă iar minţile multora. Spre un exemplu, am mai scris noi despre un individ, om de afaceri, care cocheta cu ideea de a deveni şi primar. A fost chiar un soi de preşedinte al filialei locale a partidului fostului prezident Băse, dar a făcut-o de oaie şi a ieşit pe uşa din dos. Acum, acest Perdan al politicii locale, şi-a făcut reapariţia în spaţiul public, pe la nişte televiziuni şi blogheraşi, dându-şi el cu părerea despre tot şi toate. Şi, normal, vorbind şi despre alegeri, la care s-ar băga, doar că salariul de primar e mititel, iar el are chestuieli mari. Hai, că-i bună: vulpea când nu ajunge la struguri, zice că-s acri. Nu-i aşa, domnule Perdan? Şi, oricum, nu-l susţine nici naiba. A trecut prin cel puţin două partide şi n-a demonstrat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *