Bârfe din Casa Pătrată, să mai râdem iar, o dată

A lui Ivan vice se visează:
Ghici cine se bucura cel mai tare și mai tare prin Iași când se rupse USL în bucăți? Nu, nici Gigi de la Primărie și nici Cristi de la Cejău. Amândoi se simțeau condamnați să rămână împreună oricât de puțin s-ar iubi. Nu neapărat de dragul ieșenilor, cât pentru că altă majoritate e cam greu de făcut atât în Cejău, cât și în Celău. Și-au făcut calculele, au oftat și au zis că asta e, ne înjurăm ca până acum, colaborăm idem. Dar, un șefuleț de partiduleț, A lui Ivan pe nume, se vedea deja vice de Cejău în locul celui de la PSD, pe ideea că dacă liberalii vor altă majoritate, tre’ să-i dea și lui ceva. Adică, îi cam râdea mustaţa închipuindu-se în jilţul de vice la Cejău. Nu știm cât a avut la matematică într-a doua, dar dacă adună și de cinci ori cifrele, tot nu ajută la nimic voturile pe care putea să le aducă în Cejău… Dar să-l lăsăm să viseze, că nu deranjează pe nimeni.

Bănel Viţeversa

Memorii lui Ogeac, politicianul invizibil:
Că veni totuși vorba de el, nu știm dacă-l mai țineți minte pe fostul șef de feleală ieșeană a partidului OTV. Unul care a fost ba la PRM, ba la PC, ba independent, că se încurcau și ziariștii când erau să scrie pe unde mai e. Unul, Ogeac. Tânărul ex-deputat, ex-speranță a politichiei de Bahlui s-a apucat de vreo câteva luni să-și scrie memoriile. Ce amintiri o fi având la nici pa’zeci de anișori, greu de spus. Dar și-a umplut blogul cu textele pe care le scria pe vremuri pe la gazetele lui Vadim. Banda cu aplauze vă rugăm, că omul suferă de nebăgare în seamă. Da’ chiar aşa, în politică mai face ceva? Candidează şi el pentru vreo ceva, mai e pe vreo listă? Nimeni nu ştie. Deh, postul de consilier judeţean pe care-l obţinuse la alegerile locale din 2012 i s-a părut degradant pentru calibrul său, aşa c-a demisionat şi-acum stă pe bară.

Vlăduţ Hornar

Google, banca cu idei de la Cejău:
Una micuță despre sau pentru prezidentul nostru drag de Cejău. De când a venit la șefia județului, a tot lansat idei noi, una mai bengoasă ca alta. Parc industrial, centru intermodal, contract de deszăpezire pe patru ani, contract de asfaltări pe patru ani, firmă specializată în redactarea de proiecte, studii și alte hârțoage europene. Întâi am zis, măi, da’ ce vânt nou în Cejău, uragan, nu alta! Pe urmă ne-am gândit că tre’ să fie meritul consilierilor, care îi vin cu idei revoluționare. Când ne-am adus însă aminte ce consilieri are, am hotărât prin vot că alta tre’ să fie explicația. În final, ne-am prins. Proiect de centru intermodal are și aerogara din Timișoara. Deszăpezire pe patru ani au și Suceava sau Teleorman. ș.a.m.d. Bine, dragă, da’ chiar toate ideile noi sunt de pe google? La ce mai trebuie consilieri? Să stea pe net și să fure ideile altora?

Răzvan Goagăl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *