Bârfe din judeţ, sunt la mare preţ

Belea mare pe capul unui primar de comună: Care e primul lucru pe care îl face un primar de la noi din judeţ când ajunge la putere? Păi, îi caută chelbi în cap precedentului, ca să-l scoată definitiv din schema politică. De preferat, pe o chestie penală, că e mai sigur. Dar ce faci dacă nu ai nimic penal la îndemână? Cel mai comod răspuns e să-i cauți nereguli în folosirea banilor europeni. Așa a gândit și arendașul-șef al moșiei din Izvoarele și a gândit greșit. L-a reclamat pe fostul. S-au făcut verificări și, normal, s-au găsit probleme europene, că la cât de îmbârligate sunt proiectele, nu se poate să-ți iasă totul perfect. Partea pe care n-o luase în calcul actualul e că în situații dintr-astea, UE are prostul obicei să ceară banii înapoi, chiar dacă numărul se scrie cu șase zerouri, de la autoritatea contractantă, adică de la premărie, nu de la fostul premare. Rezultatul? Premăria Izvoarele riscă să se trezească cu conturile blocate până dă înapoi toți banii. Adică, adio asfalt, adio școală și orice mai poate aduce voturi la țară. Acum, premarele actual cică nu știe cum să facă să scape de beleaua pe care singur și-a adus-o pe cap. Sorry, nici noi nu știm.

În plină campanie electorală, perdeleii sforăie în papuci: A început campania electorală. N-o spunem pentru dumneavoastră, că suntem siguri că știți alta de mult. O spunem pentru reprezentanții anumitor partide, care eventual au și catindați la prezidențiale, dar par să nu fi aflat până acum că primul tur este peste două săptămâni. Cum ar fi perdeleul, de exemplu, că tot se laudă că-l susțin pe neamț la prezidenția Românicăi. Nu tu conferințe de presă, nu tu plângeri la BEJ, nu tu premari chemați la sediu să li se pună în brațe materiale de campanie. Mă rog, chestiile obișnuite cu asemenea prilejuri. Băieții din Perdele și-au luat vacanță și și-au lăsat colegii de alianță să le facă treaba. Nici măcar pe Facebook nu mișcă ceva, cât de cât. Ultima lor postare pe pagina felealei e de prin april, de când sărbătoreau a nu știu câta aniversare a înființării. Ce să zicem? La mulți ani și din partea noastră, deși la cum mișcați pe teren, nu credem să-i mai apucați…

Deputatul Vlăjuţ este Facebook-dependent: Cel mai haios şi mai simpatic deputat de Iaşi, Vlăjuţ, s-a transformat într-un facebook-maniac. Acesta îşi chinuie consilierul de imagine sau pe secretara de la cabinet să pună pe pagina de FB fel de fel de prostioare. Zi de zi. Astfel, pe 14, de Hramul Sfintei, deputatul a postat o interpelare adresată unui ministru. În aceeaşi zi, într-o altă postare, Vlăjuţ s-a luat de un coleg parlamentar de Iaşi, de la leberali. Culmea, tot pe 14, acelaşi Vlăjuţ a pus pe pagina sa de Facebook şi o declaraţie politică. Noi înţelegem cam care ar fi cauza: cum n-are partid, fiind deputat independent, acesta vrea să fie cât mai activ pe piaţa, ca la un eventual transfer să ia cât mai mult la semnătură, aidoma fotbaliştilor liberi de contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *