Bârfe foarte colorate, mai ceva ca ouăle încondeiate

Hâc! Cine-a pus statistica-n drum, ăla a fost un om nebun: Statistica este o știință grea, se știe. Una care îți stoarce creierul la maxim. Uneori, chiar mai mult decât poate duce. Dar ce faci când ai în față prea multe cifre și prea puțin timp să le procesezi? Păi, stimulezi creierul. Cum? Păi, pastile, de exemplu sau metode clasice. Alcoolul este un bun stimulent pe termen scurt, cică. De preferat, în doze mici și concentrate bine. Creierul lucrează mai repede, omul devine mai volubil, capătă curaj. Recent, perfectul bahluian, Romică Jianul s-a găsit să-i zică șefului statisticii ieșene că îi dă cu virgulă. Statistica zicea că județul are fo’ 700.000 de locatari, perfectul avea pe liste fo’ 800.000. ”Încă mai are atâția”, face hotărât statisticianul-șef. Unii au zis că are de gând să o pună de un genocid ca să scape de 100.000 și să se pupe cifrele. Alții au zis că oricum statistica e o chestie pe care doar statisticienii o pricep. Ultimii s-au întrebat dacă nu cumva statistica își făcuse curaj înainte de ședință. Că prea era fermă și hotărâtă.

Cine e propteaua lu’ madama de la Evidenţa Populaţie: Am tot zis noi că nu ne băgăm în chestii personale, dar uneori nu ne putem abține. Se știe că Evidența județeană a populației are șefă nouă. A veche a trebuit să-și ia transferul căci călcase pe bec cu niște cursuri pe care luase bani în condiții nu prea cușer. Toată lumea a dat search pe google când a auzit de înlocuitoare, că nimeni nu știa a cui pilă este. Pe urmă, lucrurile s-au mai lămurit. Cică ar fi pila lui Brateș, șeful de la coşmelia de-şi zice teatru de prin Tătăraşi. Alţii zic, nu, că nu Brateş e propteaua, ci un fost şef de prin cejeu, picat pe tobogan la ultimele remanieri. Acum, c-o fi pila unuia, c-o fi a altuia, se confirmă ceea ce credeam de la bun început: fosta şefă, adică ex-soacra vitregă a celui mai rock ’n roll cântăreţ din România, a fost mătrăşită de la conducerea direcţiei doar ca să-şi aducă băieţii ăştia propria muză.

Am aflat cine toarnă benzină la fabrica de Apă. Mare pezevenchi! De-o viață ne tot luăm abonamente. La transport, la telefon, la Filarmonică, oriunde se poate, în ideea că pe abonament e mai ieftin. Mda, mai puțin ieftin este atunci când abonamentul este la banii statului. De exemplu, ghici cine e furnizor veșnic de benzină și motorină la societatea care vă dă apă la robinet. Nu vă zicem, de-al naibii. Dar vă dăm niște indicii. Tot el este abonat și la lucrări de construcții pentru stat, cum e fabrica de copii de pe Cuza Vodă, de exemplu. Tot el răspunde la numele de Kușma sau ceva pe-acolo. V-ați prins? Ei, noi încă nu ne-am prins cum de reușește omul să aprovizioneze societatea aia cu benzină non-stop, indiferent cine e la putere. Avem unele indicii, dar mai săpăm…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *