Bârfe universitare, care e mai tare?

Mama Soneria vrea o păpușă la Cuza: Cum s-au tras clopotele că se alege noul Uni-rektor la Cuza, imediat a început să lanseze rachete sol-sol și facultate-facultate cea mai dubioasă mișcare underground de pe Terra, cunoscută de toți sub titulatura de Mama Soneria. Deja umbla vorba că fiii Mama Soneriei îl aplaudă la scenă deschisă pe judele constituțional care abia apucă să stea două zile la Iași pe săptămână, dar vrea scaunul împărăției. Au băgat deja șopârla că judele e omul președintelui care tace și face, plus fiu iubit al Mama Soneriei care e forța nambăroan din lume și ce vrea ea aia se întâmplă, deci vrea păpușă, pune păpușă. Asta-i socoteala din târg. Că socoteala de acasă ar fi cică alta: nu trupa underground votează, ci sutele de profi care nu pun botul la vrăjeala și propaganda păpușarilor, ci vor Uni-rektor pe bune.

Liberarul TeTe pe urmele lui Bazil la cumul de funcții: O veste proastă pentru copilașii Mama Soneriei este că intrarea în cursa pentru Uni-rektor la Cuza a sociologului eNGe și a literatului CeLeCe au stricat planurile de mărire judelui TeTe. Deja toată breasla universitară e convinsă că va fi și turul doi, iar dacă propaganda de partid și de stat insistă că TeTe are susținere politică și de la Mama Soneria, s-ar putea să vedem o finală frumoasă între litere și sociologie. Deja despre TeTe au apărut pe forumuri întrebări despre cumulul de funcții: jude CCR, decan, conducător de doctorate, Comisia de la Veneția, prof și cercetător. Întrebarea grea e: cum reușește să le facă pe toate, că e de unul singur? Nici Mama Soneria nu știe, iar comparația cu fostul Med-rektor Bazil Arestoaie nu e deloc măgulitoare pentru liberarul TeTe.

Norna: dacă nu cade, pică: Ca să rămânem în zona alegerilor reftorilor, să vă mai zicem una scurtă de la școala de doftori. Ei, acolo, pe milioanele de euroi cât reprezintă bugetul școlii superioare, e bătaie mare, s-au înscris 7 catindați. Deși știe că n-are nicio șansă, madama Norna s-a băgat și ea la lupta cea mare. Dar nu e așa de naivă, cică s-a băgat ca să obțină cât de cât ceva. Adică, n-o lua ea premiul ăl mare, fotoliul de reftor, dar o negociere tot poate face. Acum să vedem ce o să ceară. Noi cam intuim ce vrea, mai săpăm și vă informăm imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *