Bârfoteca veselă. Aceasta este ultima săptămână de deputație

Ne e și milă, zău așa, de madama cu Camelii de la pemepeu. Femeia chiar se implică în campania electorală, merge la întâlniri și în oraș și pe coclauri, și-a pus poza pe afișe, dar și-n reclame în presă. Acum, pentru binele ei, sperăm ca ea să știe că nu are nicio șansă să intre în Parlament și să nu fie atât de naivă încât să se creadă deputat. Adică, își joacă rolul, face campanie și poate prinde un rol după alegeri, ceva șefă pe la vreo instituție sanitară sau pe la vreun spital. Asta e cam maximum pe care-l poate obține tura asta. A, și-un ultim sfat: să se bucure de ultima săptămână de deputăție. Hai liberare!

Ipocrizie dusă la extrem: Tare de tot scandalul iscat între liberari și Postolaș. Flăcăii din Podu ăl Roș îi reproșează independentului din Consiliul Local că a votat pentru ca Spitalul de Urgență să fie amplasat în Moara de Vânt. Adică, îl acuză pe Postolaș că ar fi pactizat cu majoritatea din Consiliu. Dar, câteva zile după acest eveniment, aceiași liberari au votat toți, fără excepție, pentru contractarea unui împrumut destinat achiziției de autobuze noi. Dragi liberari, dar nu erați voi cei mai vehemenți luptători împotriva acestui proiect? Nu voiați să faceți referendum? Nu voiați ca autobuzele să fie luate cu fonduri europene? De ce v-ați sucit acum? A, e campanie electorală și v-ați prins că dacă vă opuneți achiziției de autobuze noi, pierdeți voturi?

Vărujan, la munca de jos: Foarte, foarte prezent în această campanie electorală este Vărujan de la alde lui Moliceanu. De când e Vărujan parlamentar, adică de-o viață, n-a făcut el atâta talpă în tot județul Iași. Și-atunci, care-o fi explicația? Zic gurile clevetitoare că Vărujan și alde ai lui stau nasol de tot în sondaje la Iași, adică se cam dau cu capul de pragul de sus, ăla de 5% pe care nu prea reușesc să-l sară. Din cauza asta, Vărujan a băgat adânc mâna în buzunare și a început să plătească pentru apariții tv, în presa tipărită și online, doar – doar o mai ridica un pic procentul. În paralel, nu ratează niciun târg comunal, nicio întâlnire publică. Îi ia pe țărani la rând, unul nu scapă pupat. Acum, rezultatul manevrelor ăstora le vom vedea pe 11 decembrie, imediat ce se închid urnele și se începe numărătoarea. De voturi, nu de pupături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *