Bătaia de la Ruginoasa şi flacăra violet

bataie - ruginoasaViolenţa care există în orice om, sub o formă sau alta, îl îndeamnă fie să se manifeste în acest sens, dacă îl ajută muşchii, fie să-şi dorească să-i vadă pe alţii cum îşi dau la cap.

Dacă spaniolii aşteaptă un an întreg pentru a vedea cursa de tauri de San Fermin de la Pamplona, când mulţi bezmetici îşi demonstrează cică bărbăţia lăsăndu-se fugăriţi de tauri, cam la fel şi ieşenii aşteaptă cu nerăbdare ciomăgeala de la sfârşitul anului de la Ruginoasa.

Numai că la finele anului trecut mult aşteptata bătaie nu a mai avut loc la propriu, ci la nivel „psihologic“, după cum a spus chiar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Iaşi, Mihai Cojocariu.

Astfel, părţile beligerante – „delenii“ şi „vălenii“ – s-au inspirat din politică şi au încercat să se facă la nivel psihic, gurele rele spunând că mulţi dintre „văleni“ erau îmbrăcaţi în violet şi ar fi apelat la serviciile lui Aliodor Manolea.

Mai mult, deşi nu a avut loc nicio bătaie, „vălenii“ s-au declarat câştigători deoarece au reuşit să intre pe teritoriul adversarilor, fără ca aceştia să riposteze.

De fapt, fiecare dintre cele două tabere a avut cam 100 de membri, care s-au speriat când au văzut îi aşteaptă aproximativ 250 de poliţişti şi jandarmi.

Chiar dacă bătaia nu a mai avut loc, au fost aproximativ 2.000 de gură-cască veniţi să vadă cum se ciomăgesc „ritualic“ cei din Ruginoasa.

Şi tot potrivit reprezentanţilor IJJ, în comuna Ruginoasa au mai fost două aşa-zise bătăi: „Una la Rediu, unde însă a fost numai o tabără şi nu a avut cu cine să se bată şi una la Bugioaia, unde una dintre tabere a fost mai numeroasă, iar cealaltă a fugit“.

În aceste condiţii stai şi ajungi la concluzia că pe vreme de criză nici bătăile nu mai sunt ce au fost odată!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *