S-a refăcut Alianta DA în ograda primarului din Dumeşti

Sabaiduc DumitruDragi tovarăşi de la oraşe şi sate, la începutul lunii decembrie, plină ochi de beţii, orgii şi bairame dintre cele mai fiţoase, în ograda personală a primarelui penelist din Dumeşti (să trăieşti!), Mişulică Sabaiduc, a avut loc un mega-eveniment care eclipsează de departe toate manifestaţiunile din ultimul timp. Floarea cea vestită a peneleului local, în frunte cu ex-ministrul Educaţiei, Cristi Adomniţei, poreclit “Steluţa” a refăcut, pentru câteva ore de benchetuială, Alianţa DA, cu foştii lor tovarăşi şi “pretini” din pierdeleul autohton, reprezentat de deputatul Petrică Movilă Vodă şi de suptprefectul Bogdan Şaramet (înalt funţionar public apolitic şi luptător de samă împotriva alcoolicilor anonimi). Pe 5 decembrie 2010, vreo 22 de gipane, toate unul şi unul, aparţinând ciocoilor şi chiaburilor din cele două partide, au poposit la poarta vilei edilului-şef, la ziua de naştere a acestuia.

Parlamentarii au benchetuit, ţăranii au înghiţit în sec

Viscolul, vântul (Sorin Ovidiu) şi vremea neprietenoasă nu i-a împiedicat câtuşi de puţin pe baştanii din PNL-ul si PDL-ul local să-şi dea mâna la chiolhanul oferit de Sabaiduc. La vederea maşinilor de lux aflate în dotarea demnitarilor locali, ţăranii aflaţi în trecere pe uliţa principală a satului şi-au scuipat în sân şi au făcut o cruce mare, de parcă nu ar fi fost un bairam de pomină, ci o înmormântare din alea sofisticate ca în renumitul film cu mafioţi “Naşul”. Nu mică le-a fost mirarea sătenilor când au observat de după gardurile înalte ale viloanţei penelistului, că în ograda lui Mişulică se perpelesc la foc mic mai mulţi purcei de lapte la proţap, plus un batal mare cât un urs. Evident că, după ce au adulmecat mirosul cărnii fripte, ţăranii din Dumeşti, unii dintre ei foşti alegatori ai lui Sabaiduc, au plecat spre căşile lor, dar tot cu foamea-n glandă… şi cu pământul luat.  Unul din cei prezenţi ca martor, care s-a uitat cu tupeu peste gard, a jurat, cu mâna pe cruce, că i-a văzut bine la faţă, bând împreună şi îmbrăţişându-se, pe deputatul Steluţa, cu ex-prezidentul pierdeleului local, Dănuţ Cârlanu. Deoarece, noi, cei de la “Bârfa de Iaşi” am aflat cu întârziere de această mega – ultra – beţie, organizată de premarele Mişulică, nu putem acum decât să le urăm tuturor participanţilor “păcat că nu v-a rămas sarmaua-n gât”.

S-auzim numai de bine la alegerile din 2012! Cât despre premarele Sabaiduc, îi urăm “ani mulţi”, amintindu-i totodată să aiba grijă mare la dosarul penal privind retrocedările de terenuri din zonă care, cică, s-ar lăsa până la urmă cu…brăţări nichelate. Cu sau fără voia lui Emilian…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *