Crin şi Cristi, beţie de cuvinte după alegerile din PNL Iaşi

Cristian Adomniţei, preşedinte al CJ, a fost ales într-o altă funcţie de şef, de data asta în fruntea organizaţiei judeţene a PNL Iaşi. La confruntarea ridicol de disproporţionată dintre Adomniţei şi fostul vice al CJ, Victor Chirilă, a fost prezent şi Crin Antonescu, preşedintele PNL. Acesta a purtat o discuţie privată cu Adomniţei, imediat după anunţarea rezultatelor. Bârfa de Iaşi a interceptat mare parte din această convorbire, din care vă redăm un pasaj elocvent.

Crin Antonescu: Cristi, te felicit pentru victorie.
Cristian Adomniţei: Mulţumesc, Crin. Acum vorbim ca între noi, preşedinţii, nu?

Mda, dar am nişte chestii să-ţi reproşez. În primul rând, mă uit pe afişul tău de campanie.
Da. Ce-i cu el?

Păi, apari că stai cu mâinile încrucişate, mă-nţelegi? Cu mâinile-n sân. Nu merge, nene, aşa, pentru gospodarul care te pretinzi.
Aoleu, ai dreptate! O să-l dau afară pe ăla care-a făcut afişul!

Şi tot apropo de posterul ăsta, cu Iaşul liberal: văd un avion care-şi ia zborul de pe Palatul Culturii. Să nu fie cobeală şi, cine ştie, poate-ţi iei zborul de vizavi, de pe clădirea CJ – ului.
Nici gând!

Las-o mai moale cu aeroportul ăsta. O să creadă lumea că noi, liberalii, avem numai avioane în cap.
Ce să fac, Crin, trag şi eu cât pot de găselniţa asta. Iaca, uite aşa au trecut doi ani de preşedinţie la CJ fără să mă doară capul.

Apoi, i-am văzut la alegeri pe băieţii de pe la Forţa Civică, PDL etc. Cine i-a invitat, frate?
Ştii cum e, târgul e mic, ne cunoaştem toţi între noi. Am vrut să facem o demonstraţie de forţă a dreptei, să arătăm ce tari suntem pe aici.

Credeam că de la faza cu steluţele de pe steagul UE, ţi-ai mai ascuţit simţul ridicolului. Ce dreaptă la Iaşi, Cristi, că fiecare umblaţi ca bezmeticii, care încotro?
Păi tocmai de aia tot învârt marota asta cu aeroportul, vreau să fiu turnul de control care dirijează toate plecările şi sosirile din partidele de dreapta.

Bine, bine. Apropo, mi-ai rezervat bilet la avionul de Bucureşti?
Încă nu, de ce atâta grabă? La Senat nu mai eşti preşedinte, aşa că nu trebuie să te mai scoli de dimineaţă. Pleci mâine, cu trenul, la vagonul de dormit. Las’, că Băsescu te mai aşteaptă, e om rezonabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *