Biserica Sf. Iulian se racordează la sistemul centralizat de termoficare

Oficialii Dalkia Termo Iași au anunţat racordarea la termoficarea centralizată a Bisericii Sfântul Iulian din Tars din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Noul client vine după ce Dalkia convinsese anterior agenţi economici importanţi şi instituţii publice să se branşeze la sistemul centralizat de termoficare din Iași. Astfel, rând pe rând, au devenit clienţi Dalkia: „eGros”, hotelurile „Moldova”, „Ramada” și „Unirea”, pub-ul „Legend”. Chiar în aceste zile are loc finalizarea lucrărilor de conectare a Colegiului Național.

Trei argumente simple
Conectarea lăcașului de cult la termoficarea centralizată se va realiza în cadrul lucrărilor de amenajare ce vor fi încheiate în toamna acestui an. Preotul paroh Florin Chirilă și studenții au ales soluția racordării la sistemul centralizat de termoficare datorită avantajelor multiple pe care acesta le prezintă:

– economii importante de costuri față de soluția centralei pe gaz (factura anuală cu cel puțin 25% mai mică pentru energia termică decât în cazul unei surse individuale pe gaze naturale)
– zero riscuri pentru enoriași (se elimină în totalitate riscurile de scurgeri de gaze, de asfixiere și chiar de explozie ce există atunci când se utilizează centralele pe gaz)
– 100% independență în privința momentului de pornire a căldurii (prin racordarea direct la magistrala 2 de termoficare cu modul termic individual, biserica poate beneficia de energie termică în tot timpul anului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *