Bomba antigrindină salvează barabula

Să mori tu! Chiar credeți prostia asta? O fi el sistemul performant și mare cheltuitor de parale, dar eficiență are din părți, fiindcă nici nu-i pus în funcțiune. În timp ce ștabii din Iași se frăsuie să pună bomba pe țeava tunului care alungă norii, amărâții din Vaslui, acolo până unde ar trebui să ajungă torpila, își numără hectarele înecate de ape și ciuruite de grindina care, dragă Doamne, ar fi trebuit să fie alungată cu bombele din Iași.

Bomba antigrindină salvează barabula“La Centrul Antigrindină de la Dancu, din judeţul Iaşi, vor fi pregătiţi vectorii pentru seria de simulări care vor fi efectuate în acest an. Intervenţiile ulterioare se vor efectua în funcţie de frontul atmosferic”, a declarat şeful centrului, Valerică Moldoveanu. Mare chestie și multă prosteală pe bani grei și pe nervii nostri. “Până la această dată, din cele 16 puncte de lansare prevăzute, doar 3 sunt operaţionale, respectiv cele de la Ruginoasa, Hodora și Coarnele Caprei”, continuă Valerică Moldoveanu.

Primele rachete au fost lansate în primăvara anului trecut, dar pentru funcţionarea  prevăzută a centrului este nevoie de suplimentări de fonduri de la Ministerul Agriculturii, în subordinea căruia se află.“De la deschiderea Centrului Antigrindină, din anul 2005 până acum, au fost alocate 2,5 milioane de euro din cele 4 milioane necesare”, mai precizează Valerică Moldoveanu, adăugând că rolul centrului antigrindă de la Dancu este acela de a proteja suprafeţele cu culturi agricole, vie sau livezi din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Oameni buni, voi l-ați auzit pe omul ăsta cum aberează? Vă imaginați, în volum, cum arată suma cheltuită pe un centru fantomă care ar trebui să apere de grindină barabulele și popușoiul din Iași și din cel mai sărac județ al țării, din Vaslui?

Da’ bomba pentru grauri când o puneți în funcțiune? Ori cea pentru libelule, că tot dăunători sunt?

Tare-i greu când mintea e în altă parte decât în cap, iar interesul poartă toată discuția, spre disperarea celor care chiar ar avea nevoie de ajutor.

În timp ce bomba împotriva grindinei este în probe, apele au nimicit mare parte din culturile Vasluiului și au omorât chiar și o bătrână. Pentru ei, simulările vor veni prea târziu și poate îi vor ajuta să le deschidă mintea și să-i huiduie pe care care sug sângele poporului și freacă bani aiurea în timp ce grindina, pentru care sunt plătiți să o alunge, își face de cap. Potopul care a căzut peste oameni nu se teme de simulări și nu-i mare lucru să se întoarcă împotriva celor pe care îi ia valul când e vorba de bani.

Așadar,  mai lăsați prostiile cu simulările și puneți mâna pe tunuri ca să nu vă bată țăranii cu gheața care le-a picat din cer în timp ce voi vă scărpinați pe afetul de tun.

Demetra Mintenosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *