Bombă: Trupa Voltaj, descalificată de la Eurovision?

A încălcat sau nu Voltaj regulamentul Eurovision? Asta este întrebarea care se pune, în aceste zile, în rândul specialiştilor din industria muzicală care reclamă că piesa câştigătorilor a avut 3:23 minute, fiind cu 23 de secunde peste limita admisă. În regulamentul competiției naționale Eurovision, la punctul 4, scrie printre altele: „Piesele, precum şi interpretările acestora nu pot să depăşească 3 minute, în caz contrar, cântecele fiind descalificate”.
img_9702_0
Şefa delegaţiei Eurovision, Liana Stanciu, susţine că trupa Voltaj nu a încălcat regulamentul, fiind de părere că aceste atacuri nu-şi au rostul. „Piesa nu a încălcat niciun regulament. Are fix 3 minute, dar show-ul de televiziune a fost mai lung, ceea ce nu încalcă niciun regulament. Interpretarea trebuie să aibă până în 3 minute, or, punerea în scenă, show-ul, este un act regizoral. Aceeaşi situaţie este şi la Blue Noise, dar nu este nicio problemă. Show-ul poate fi mai lung, este treaba televiziunii, este o punere în scenă. În schimb prestaţia lor artistică nu trebuie să depăşească acest timp. Nu este treaba celor din trupă, ci are legătură cu regia de televiziune. Eu cred că este o falsă situaţie, dar dacă doresc să facă reclamaţie, nu e nicio problemă, trăim într-o ţară liberă”.
image-2015-03-3-19536890-41-trupa-voltaj-eurovision-romania-2015
Liana Stanciu. Zgabercea: „Voi analiza această situaţie” De aceeaşi părere pare să fie şi producătorul general al TVR. „Dacă s-a depăşit timpul, atunci juriul va decide, dar piesa nu ar fi intrat în competiţie dacă ar fi încălcat regulamentul. Cu siguranţă, show-ul a fost mai lung. Voi analiza această situaţie. În privinţa câştigătorului, aşa a decis publicul, la fel şi juriul, şi nu putem comenta. Întreg show-ul a fost de calitate, ceea ce mă mulţumeşte”, ne-a declarat Cristian Zgabercea. Andrei Tudor, atac la membrii juriului?! În urma articolului publicat în ediţia de ieri a ziarului „ring” legat de câştigătorii Eurovision, Andrei Tudor, compozitorul piesei clasate pe locul II, a reacţionat pe contul de socializare: „Mă bucur mult că am fost atât de mult pe placul lui Mihai Pocorschi şi al lui Ovi, aşa cum declară cei doi juraţi. Din păcate, piesa noastră, «A Million Stars», a obţinut de la cei doi nota 6 la preselecţie. Am fost clasaţi pe locul 5 sau 6… Nu mi-am mai exprimat părerea despre calitatea lor profesională în mod public pentru că le-am transmis-o direct prin dl Cristian Zgabercea, în seara finalei…”.
„Dacă sunt probleme, vor fi analizate, dar cu siguranţă piesa nu ar fi trecut de juriu dacă ar fi depăşit cele trei minute.”, CRISTIAN ZGABERCEA, producător general TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *