Bote s-a dedulcit la vin de Iaşi, lansând la frapieră noua colecţie Bote D’Amore

Văzând atâta apă de calitate în piscina Le Gaga pe care a inaugurat-o cu fast la Iaşi, designerul Cătălin Botezatu s-a gândit că e musai să o asorteze şi cu un vin de fiţe. Drept pentru care a lansat prima colecţie de vinuri în colaborare cu Casa de Vinuri Bucium din Iaşi, colecţia primind numele de Bote D’Amore şi având ca piese de bază un vin rose demisec şi două spumante, rose dulce şi alb brut. Însă orientarea către producătorul Bucium n-a fost uşoară, creatorul de modă purtând mai întâi o amplă corespondenţă cu o casă concurentă, cea din Cotnari.

– Distinse creator al tandrelor vinuri de pe plaiurile Cotnariului, vă scriu în calitate de iubitor al nuanţelor de ciclam pe care le îmbracă fermecătoarea şi suava Busuioacă de Bohotin. Desigur, nu vă ascund că sunt un admirator discret al splendidului galben pai ce ia forma Frâncuşei cea aprigă şi degrabă vărsătoare de şpriţ, precum firea creatorului de modă bizantină Ştefan cel Mare. Ce-aş mai putea adăuga despre dulceaţa sărutului Tămâioasei, care se topeşte în nări precum un parfum de Saint Laurent? Da, domnule director al Casei de Vinuri Cotnari, aş fi foarte onorat dacă mi-aţi acorda privilegiul de a lansa, împreună cu domnia voastră, o nouă etichetă în moda băutorilor de licori bachusiene. Al dumneavoastră, designer & fashion creator Cătălin Botezatu.
– Domnule Cătălin Botezatu, mă bucur că mi-aţi scris, sunt chiar onorat. Scrisoarea dumneavoastră a fost atât de parfumată, încât mi-a adus aminte de buchetul unui Melon de Bourgogne din ’74. Cred că dacă o înmoi în cazanele de fermentaţie, scot din ea patru tone de Tămâioasă. Însă, cu părere de rău, noi ne adresăm unui public conservator, care preferă să bea vinul sub streaşina casei, unde pisicile sunt singurele manechine care defilează pe prispă. Cu respect, Constantin Deleanu, director Cotnari SA.

– Şi, totuşi, amabile domn director, mai gândiţi-vă la oferta mea. Uitaţi, măresc miza. Mă ofer să fac din Grasa de Cotnari cea mai zveltă imagine a firmei dumneavoastră. Al dv., acelaşi Bote.
– Domnule Botezatu, nu mai insistaţi. Lăsaţi Grasa cum e ea, n-o puneţi pe stepăr. Cu respect, Deleanu.

– Este uluitor! În viaţa mea nu am fost refuzat de un viticultor provincial. Să ştiţi că mă voi duce la concurenţă şi voi zămisli un vin special pentru cele mai tari cluburi din România! C.B.
– Nu-i nici o problemă. Dar aveţi grijă s-o machiaţi bine cu apă, că altfel n-o să vă ia nimeni carafa de toartă ca s-o invite la un tango de seară. Cu salutări din beciurile lui Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *