Bârfe cu reglaj fin, amare ca un vin pelin. Candidat surpriză pe lista liberarilor

Cică în hora nebunească de la liberari, unde trei se şi văd candidaţi la primărie în 2016 (fostul viceprimar, fostul reftor şi fostul prefect striper) au mai intrat în calcul două nume. Unul e oarecum previzibil. E vorba de şeful de la aerohalta ieşeană, domnul Mariusică. Argumentele lui ar fi: investiţia de la aerohaltă, percepţia de tehnocrat imprimată publicului şi ideea de continuator al lui Avoievodiţei. Da, dar cel de-al cincilea nume intrat pe lista scurtă a candidaţilor liberari e cu adevărat o supriză: mister TT, şef la facultatea la avocaţi şi, totodată, giudecător la curtea aia a lu’ Constituţia. Omul e presat să dea un răspuns repede, ca să nu se apuce băieţii de printat afişe cu moaca lui şi apoi să-i refuze. Dar activul de partid ce zice? E de acord?

O doamnă senator, TRASĂ PE TUŞĂ? Este incredibilă apetenţa pentru like-uri populiste a unei doamne senator de la noi din târg. Miaela, de la băieţii cu săgeata albastră, nu ratează nicio relatare de presă care i-ar putea aduce şi cel mai mic câştig de imagine. Promovează pe pagina-i de Facebook tot ce crede că o va mai sălta un pic în ochii electoratului. Aşa face şi în viaţa reală, unde nu ratează nicio sindrofie. Problema e că în partid, oamenii s-au cam săturat de ifosele sale de pseudo-vedetă politică şi de băgarea în seamă. Iar flăcăii, ăia importanţi, atât câţi mai sunt prin filiala de la Iaşi, i-au pus gând rău: mar-gi-na-li-za-re. E înfiorător ce i se pregăteşte. Revenim.

De ce a amuţit Pinocchio de Iaşi? De când şeful ăl mare din casa pătrăţoasă a dispărut, s-a făcut nevăzut şi un discipol de-al său. E vorba de directoraşul de la uliţele judeţene, acest Pinocchio al judeţului, care promitea asfaltări la hectar mai ceva ca pe vremea lui Ceaşcă. Ei, insul ăsta s-ar fi dat singur la fund, pe principiul „merg pe burtă, apa-i mică”. De frică să nu fie demis din funcţie, Pinocchio, atât de guraliv altădată, tace acum mâlc ca un peştişor, în acvariul său de lângă direcţiunea agricolă. Din când în când mai scoate capul şi mai cere câte o cârpeală de drum pe la Pocreacă sau aiurea. Ehe, unde-s vremurile de odinioară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *