Boxul, o afacere bănoasă şi pentru ieşeni

Sebi Ciobanu „Fiul lui Dracula“  lasă K1 pentru box

Sebastian Ciobanu

Sebastian Ciobanu

Având în vedere că, în ultima perioadă, în România, a cam trecut euforia galelor K1, luptătorul ieşean Sebastian Ciobanu sau „Fiul lui Dracula“, cum îl alintă fanii, pare din ce în ce mai tentat să renunţe la acest sport şi să se reprofileze pe box.

O bună oportunitate pentru a face această trecere s-a ivit la începutul acestui an când a primit invitaţia de a participa la Gala de box „Bigger’s Better 4“, de la Belgrad, din data de 25 februarie.

Gală de box „Bigger’s Better 4“ va fi transmisă în direct de Eurosport.

„Am primit în ianuarie o invitaţie să particip la o gală de box, la Belgrad. Pentru mine trecerea de la kickbox la box nu este mare, pentru că loviturile de braţe sunt asemănătoare. În plus, eu am luptat într-o gală de box în Republica Moldova şi atunci am câştigat. Să nu uităm că unul dintre fraţii Klitschko, care acum face carieră în box, a fost un luptător de kickbox şi încă unul foarte bun. Mulţi dintre cei care participă în luptele de K1 văd acest sport ca pe o completare a boxului“, a spus Ciobanu.

Banu’ contează!

Un amănunt extrem de important pentru această trecere de la K1 la box o reprezintă pentru Sebi şi suma pusă în joc de sârbi. Astfel, cel care va reuşi să câştige marea finală a galei va lua nu mai puţin de 30.000 de euro, o sumă frumuşică pentru vremurile de la noi.

„Nu pot să ascund faptul că nu mă interesează suma pusă în joc. Până la urmă banii sunt importanţi, nu? Nu poţi să te baţi gratis! 30.000 de euro sunt bani. Câtă lume poate câştiga această sumă într-o seară? E greu, dar eu cred că am şansa mea. Dacă aş câştiga această sumă, nu pot să spun că ar fi cea mai mare pe care am luat-o vreodată în carieră. Majoritatea banilor pe care eu îi câştig vin din partea sponsorului clubului nostru, firma Cotnari“, a completat Sebi.

„Dacă merge treaba, rămân la box!“

Un eventual succes în puternica gală din Serbia l-ar putea determina pe Ciobanu să nu mai revină la K1.

„Dacă merge treaba, rămân la box! Totul depinde de evoluţia mea din acest turneu din Serbia. După, voi vedea ce planuri îmi fac, momentan îmi încerc şansele. Din câte am înţeles de la organizatori, la această gală se va lupta în sistem „piramidă“, iar câştigătorul va participa la marea finală care va avea loc la 16 decembrie, locaţia nefiind încă stabilită. Adversarul îl voi afla cu o zi înainte, când va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor, într-o conferinţă de presă“, a conchis sportivul ieşean.

„Să nu le scape vreun şut în faţă!“

Antrenorul lui Sebi, Mihai Constantin, s-a declarat încrezător în şansele elevului său de a face o figură frumoasă la Belgard, singura sa teamă fiind aceea ca nu cumva să-şi lovească adversarul cu piciorul.

„Noi, clubul Cotnari-Scorpions avem o tradiţie în box şi kick boxing. La noi şi-au făcut un nume pugiliste precum Corina Cârlescu sau Adina Coceru, care au câştigat titluri de campioane la box. În ceea ce-l priveşte pe Sebi, eu cred că el s-a pregătit foarte bine în ultima perioadă pentru această gală şi cu siguranţă va face o figură frumoasă. Singura mea frică este să nu le scape vreun şut în faţă!“

Moroşanu vrea şi el la box

Celălalt nume greu al K1-ului ieşean, Cătălin Moroşanu, pare şi el atras de box, mai ales că a primit mai multe oferte de a participa la astfel de gale.

„În K1 eu mi-am făcut în nume, dar recunosc că mi-ar plăcea să văd şi în box cum este. Luna viitoare, voi participa la o gală de K1, la Râmnicu Vâlcea, după care mă pregătesc şi eu pentru o gală de box. Eu îmi fac în continuare antrenamentul pentru K1, dar atunci când fac meciuri de pregătire cu Sebi lupt numai cu braţele. Eu sper să dea lovitura în Serbia. Să ştiţi că Sebi este unul din cei mai tehnici luptători din ţară la capitolul joc de braţe“, a spus „Moartea din Carpaţi“.

Nume grele pe afiş

Pe lângă Sebastian Ciobanu, la gala „Bigger’s Better 4“ vor participa alţi şapte sportivi, care provin din mai multe sporturi de contact: kickbox, MMA, box profesionist sau thaibox.

Printre aceştia se numără Sebastian Van Thiellen (Belgia), care în 2005 s-a bătut într-o gala K-1 cu Alexander Ustinov, Saşa Lazic (Serbia), un luptător de MMA, care are 12 victorii în acest sport şi care până să treacă la MMA a luptat în gale de box amator.

Alţi sportivi cu care s-ar putea întâlni Sebi în ring sunt Ivica Bucurin (Croaţia), luptător profesionist de box, care se antrenează la Hamburg, în Germania sau Maksym Pediura (Ucraina), un luptător de box profesionist, care are 13 victorii, dintre care 11 prin KO.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *