Bunelu’ lovește din nou

Curg ecourile de la Librex! De data asta ne referim la cele politice. Surse bine plasate (la propriu) în spatele primarului și a președintelui CJ au auzit nemulțumirea profundă a celor doi șefi care au deplâns locația de tot… sportul în care s-a desfășurat manifestarea. „Cum domnule, avem noi Centrul Expozițional și ne înghesuim aici?” ar fi zis unul din cei doi, aprobat imediat de celălalt. Chiar așa, avem Centrul…

Bunelu’ lovește din nouStați că nu e tocmai așa. Pentru cine nu știe povestea, prin anul 2010 războiul lui Simirad cu absolut toată lumea atinsese paroxismul. Pe unde vedea regretabilul președinte CJ că scrie „asociere cu primăria Iași” pur și simplu nu semna. Iar când semna de nevoie, fugea repede la Tomașeschi, ca să îi ceară să atace actele cu pricina. Avea pixul lui și făcea ce vrea cu el. Problema e că din blocajul ăsta, Centrul Expozițional a fost închis și încredințat unei firme pentru conservare. Mda. Firma aia a trecut pe acolo cam cum ați trecut dumneavoastră prin Honolulu, iar iarna din 2012 a făcut să explodeze o mulțime de instalații. De aceea, actualul șef al CJ își cam ia perdafuri prin gazete, fiindcă trebuie să repare Centrul, mai ales că sumele nu-s tocmai mici.

Cu adevărat trist este însă că, după ce a vrut să împartă patrimoniul Bibliotecii județene la bibliotecile școlare, inclusiv manuscrisele de secol XVII, și a văduvit Iașul de un loc în care să se poată desfășura manifestări cu și despre cărți, omul ăsta e încă membru al Uniunii Scriitorilor din România. Alooo, domnule Cassian! Păi n-au dreptate aia care zic că Uniunea asta e doar un fel de a-ți crește pensia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *