Meci nerecomandat cardiacilor, diabeticilor şi alcoolicilor cronici

Cronica unui meci anunţat

Pandurii Tg. Jiu – CSMS Iaşi 2-3 (2-0)

 

Articol realizat cu largul sprijin al prezicătoarei Loredana, care ne-a rugat să inserăm următorul spot publicitar: „Vin în ajutoru-l Dumneavoastră de piste hotare special din suflet pentru sufletul matali. Orice om are greutăţi, viaţa are suişuri şi coborâşuri, multi persoane se confruntă cu probleme reale”.

Stadion: „Tudor Vladimirescu”

Spectatori: 50, majoritatea fără chef

Meci nerecomandat cardiacilor, diabeticilor şi alcoolicilor croniciEchipele de start:

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Rada, Nicoară – Voiculeţ, Anton, Boutadjine – Al. Grigoraş, Lemnaru, Alaverdashvili. Antrenor: Cristi Pustai

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

 

Fazele meciului (cele care vor avea loc)

min 1  – Apatie în tribune, dar şi pe teren. Jucătorii ambelor formaţii dau semne că nu au chef de fotbal. Plictiseala oaspeţilor se datorează drumului extenuant făcut cu trei microbuze închiriate de la Unistil, dar şi în urma participării la petrecerea organizată de fosta glorie ieşeană Ionuţ Bâlbă, care a aniversat doi ani de când a rămas fără permisul auto.

min. 2 – Prima acţiune de atac a gazdelor aduce şi primul gol, semnat de Lemnaru: şut de la 30 de metri, mingea loveşte bara dreaptă, apoi pe cea stângă, ricoşează în tranversală, apoi în spatele lui Irimia, după care poposeşte în plasă. Fundaşii ieşeni îşi fac cruce, susţinând că nu ar fi încasat un astfel de gol dacă barele porţii nu ar fi fost rotunjite.

min. 15 – Ghinioanele se ţin lanţ pentru jucătorii CSMS-ului: un banal corner executat de Boutadjine şterge freza plină de gel a lui Creţu. mingea capătă o traiectorie cunoscută doar de antrenorul Pandurilor, matematicianul Cristi Pustai, care a introdus în fotbal ecuaţia r egal xi plus yj plus zk, unde i, j şi k

sunt vectorii versori ai direcţiilor x,y şi z pe care se află fundaşii adverşi

min. 25 – O nouă lovitură pentru ieşeni: Pătulea se accidentează stupid, lovindu-se cu stângul peste dreptul după ce a încercat o „bicicletă”. Este scos pe braţe de coechiperi. În locul său intră un maseur, Ciobotariu neavând la dispoziţie decât rezerve mahmure. Pe spatele noului intrat, un individ la vreo 50 de ani, este scris cu markerul „Mitikana”!

min. 36 – Ţigănaşu vede cartonaşul galben pentru proteste, la o fază petrecută în afara terenului de joc. Martorii oculari susţin că jucătorul a încercat să-i vândă lui Alaverdashvili 1.000 de manaţi azeri, pentru care a primit o fisă de 50 de bani.

min. 45 – Ciobotariu îşi cheamă toţi elevii la marginea terenului pentru a le înmâna broşuri cu titlul „Retrogradarea – cauze şi prevenire”. După o sumară răsfoire, jucătorii le returnează susţinând că nu pot citi texte fără poze.

min. 46 – Oaspeţii revin de la cabine extrem de motivaţi, după ce au aflat că în bugetul Iaşului pe 2013 a fost prinsă şi modernizarea stadionului. „Iau un spaţiu comercial şi-mi fac sală de păcănele. Voi vinde şi brânzoaice”, spune Moutinho.

min. 48 – Mare ocazie ieşeană. Nicoară şutează la poarta lui Irimia de la 2 metri, balonul loveşte transversala, după care, purtat de un vânt care a suflat de la slab la moderat, ajunge în careul Pandurilor. Aflat la pomană, Mitikana preia mingea pe pieptu-i păros şi trage cu sete la vinclu. Mingote salvează printr-o robinsonadă văzută la Peter O’Toole, actorul principal din „Robinson Crusoe”.

min. 60 – Tribunele se populează cu ortaci veniţi din schimbul doi. Galeria ieşeană îi ironizează: „Sunteţi negri precum fumul/Folosiţi mai des săpunul”

min. 89 – Corner în favoarea ieşenilor. Execută Milea, direct pe chelia maseurului Mitikana. Beneficiind de o aderenţă perfectă, mingea se duce în plasă. Jucătorul ieşean celebrează reuşita scoţându-şi tricolul. Spectatorii nu văd nici un mesaj, nici o dedicaţie, ci doar un maieu murdar…

min. 90 – Contrar cursului jocului, oaspeţii egalează prin acelaşi Mitikana. Acesta slalomează printre fundaşii gorjeni precum ieşenii printre gropi, ajunge faţă în faţă cu Mingone, căruia îi cere să se ducă la ţigări! Rămas cu poarta goală, Mitikana jonglează de 2-3 ori, după care impimge mingea în plasă, cu capul. „Am vrut să fiu sigur că nu ratez”, a explicat acesta.

min. 90 plus – Neîmpăcate că pot pierde un punct, gazdele atacă poarta lui Irimia. Acesta prinde un balon în careul mic, pe care-l aruncă cu mână până la Mitikana, aflat într-o poziţie suspectă de offside. Atacantul de conjuctură al Iaşului, înaintează 10 metri, după care se aşează pe burtă şi expediază mingea, tot cu capul, în plasă. „Unde nu-i cap, vai de picioare”, sună noua explicaţie a maseurului golgeter.

min. 95 – Arbitrul fluieră finalul, spectarii fluieră jucătorii, iar vânzătorii de seminţe fluieră a pagubă.

 

Declaraţii după meci:

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi: „Mărturisesc că am copiat modelul Reghe. La pauză le-am pus jucătorilor mei un film cu Lucian Profir, fostul vicepreşedinte al CJ Iaşi. I-am întrebat doar atât: Vreţi să ajungeţi la el? Atunci jucaţi fotbal, nu vă mai prefaceţi că munciţi”

Cristi Pustai, antrenor Pandurii: „A fost un meci care a semănăt izbitor cu o ecuaţie de gradul III, cu necunoscute şi variabile. Dacă eram inspirat foloseam relaţiile lui Viete. Din păcate, am crezut că voi rezolva meciul cu relaţii lui Mitică Dragomir”

Florin Prunea, preşedinte CSMS: „Suntem dispuşi la negocieri, Mitikana este transferabil pentru o sumă de bun simţ, pentru că aşa cum nu vă declaram data trecută, în viaţă nu doar dimensiunea contează, ci doar conturile din bancă”

Mitikana, autorul celor trei goluri ale oaspeţilor: „Dedic reuşitele mele tuturor celor vin la saună, la un masaj de 50 lei juma de oră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *