Căderea și… căderea deputatului Libelulă

Căderea și… căderea deputatului LibelulăDin seria „Voi n-ați întrebat, noi vă răspundem”, o veste bună și una proastă pe săptămâna asta, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, despre cel mai deputat dintre doctorii ieșeni și cel mai doctor dintre deputați, unicul și inegalabilul Tudor Ciuhodaru! Bine, nu-i chiar deputat „de Iași”, ci de Bârlad, dar se pare că și județul Vaslui face parte din România, așa că fiți indulgenți! Acum, nici nu prea mai e „doctor”, în sensul că nu profesează și că nu mai apare în această calitate la TV, dar, în fine, ajungem astfel la vestea rea despre care vă pomeneam.

Ei bine, aflăm din presa locală cum că, în ciuda eforturilor sale, charismaticul doctor pur și simplu nu își mai găsește o slujbă pe măsura pregătirii profesionale (altfel, solidă) și a nevoilor sale mediatice (altfel, la limita patologicului) prin vreo Unitate de Primiri Urgențe (UPU) din Iași sau de-aiurea. Un scurt remember. După ce șefii cei răi din sistemul sanitar au decis comasarea prin absorbție a spitaleor „Sf. Ioan” și „Sf. Spridon”, lăsându-l fără funcția de coordonator de UPU și trecându-l, ca atare, în subordinea „dușmanului” (de doamna dr. Diana Cimpoeșu, vorbim; prietenii știu de ce…), cariera medicalo-mediatică a doctorului nostru a intrat în picaj. Având acesta oarece bube la activ (punctaje duble, încălcarea confidențialității prin divulgarea unor date ale pacienților, oarece rățoieli la subordonați, diverse strâmbe mai mult sau mai puțin publice băgate colegilor și șefilor etc.), e cumva de înțeles că șefii de la „Spiridon” nu s-au dat peste cap să-i facă rost de norme și gărzi. Aceleași „calități” – în frunte cu incapacitatea de a-ți ști locul în spațiu și timp – s-au manifestat, concomitent, în cariera politică a deputatului nostru: fiindcă niște oameni răi au avut tot timpul ceva cu el, s-a văzut nevoit să treacă, succesiv, de la PSD la PC, apoi la UNPR și, în fine, la PP-DD. Grație tainelor uninominalului, și-a păstrat fotoliul de deputat, obținut de pe locul al doilea, în această oază de civilizație și cultură numită Bârlad.

Nu mai este șef la UPU în Iași, dar a rămas deputat, așa că tot e bine, ați gândi cei mai mulți dintre dumnevoastră. Nu și omul nostru: „Am făcut o cerere către conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă «Elena Beldiman» din Bârlad, aşa cum am promis şi în campania electorală, pentru că este un mare deficit de medici în judeţul Vaslui. Mi-am oferit sprijinul colegilor mei din Compartimentul Primiri Urgenţe a unităţii medicale menţionate. Intenţionam să lucrez pro bono, adică fără remuneraţie, iar dacă trebuia să încasez un salariu ca să lucrez acolo, atunci banii câştigaţi i-aş fi donat unei case de copii şi Spitalului de Copii comasat la Spitalul «Elena Beldiman»“, a declarat Tudor Ciuhodaru, citat de o gazetă locală. Cum, un deputat să vrea să facă voluntariat?! Adică, moca?! Și pentru asta să trebuiască să mai facă și naveta, într-un județ vecin?! Mintea omenească nu e în stare să rezolve astfel de mistere… Există, totuși, o explicație. Gândiți-vă de câte ori sunt luați în seamă parlamentarii de către televiziuni și, pe de altă parte, câte șanse ai să apari la televizor ca medic de Urgențe, mai ales într-un județ atât de ofertant ca Vasluiul…

Iar, acum, vestea bună. Cică, taman de ziua lui, doctorul nostru a primit NUP de la DNA la capătul unei cercetări care viza faptul că, timp de 151 de zile, ar fi figurat drept pontat – în același timp – atât la spital, cât şi în Camera Deputaţilor, chestie pentru care primise și aproape 30 de mii de lei pentru gărzile la UPU. Bani pe care șefii de la Spitalul „Sf. Ioan” îi vroiau înapoi. Sigur, unii dintre dumnevoastră s-ar putea gândi fie la vicii de procedură, fie la faptul că plângerea a fost făcută de aceiași oameni răi care au ceva cu doctorul-deputat. Noi credem însă altceva: că e prima dovadă dacă nu ștințifică, atunci măcar juridică, a existenței ubicuității! Calitate pentru care îl felicităm și îi transmitem un sincer „Pupu”! De la Bârlad. Dar și de la Iași….

Inelul Libelungilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *