Camarila bătrânilor distruge noua Poli!

Adrian Falub

Adrian Falub

Plecarea lui Grigore Sichitiu din fruntea CSMU Poli Iaşi nu a însemnat şi instalarea unui climat de linişte, atât de necesar pentru construirea unei echipe care să atace în sezonul viitor promovarea în Liga I.

Mai mult, atât de anunţata remaniere a lotului a fost de fapt un praf aruncat în ochii suporterilor şi presei, de preşedintele interimar, Mircea Ursu, cunoscut sub porecla de „Bădia“.

Acesta a luat decizia de a renunţa nu la jucătorii care aparţin de alte cluburi sau care nu au dat randament în acest sezon, aşa cum era normal, ci la cei patru juniori aduşi de antrenorul Adrian Falub să se obişnuiască la prima echipă.

Astfel, Dodan, jucător care este un obişnuit al lotului naţional de juniori a României Under 18, Ambrosie, Huţanu şi Andrieş, consideraţi de multă lume cele mai bune produse ale Centrului de Copii Juniori au fost trimişi înapoi în Liga a IV-a, la echipa a doua a clubului.

Atac dur la adresa antrenorului

La conferinţa de presă organizată înaintea partidei de pe teren propriu, cu Arieşul Turda, Mircea Ursu şi-a dat în petec, sărind la gâtul antrenorului Adrian Falub, a cărui singură vină a fost că a dorit să promoveze jucătri din propria pepinieră.

„Aceşti juniori au mari deficienţe, mai mult, sunt spectatori la antrenamente! Am decis să-i trimit la echipa a doua, pentru a se pregăti mai bine(?!). În vară, ne vom despărţi şi de alţi jucători. Să-şi facă băgăjelul şi să plece! De exemplu, jucătorii de la Breaza ard gazul degeaba pe aici!“, a aberat Mircea Ursu.

Replica lui Falub

Antrenorul nu a putut asista inert la aberaţiile „Bădiei“ şi a replicat tăios:

„Greşiţi, domnule preşedinte! Dacă aceasta este o greşeală, atunci este vina mea că i-am adus de o lună pe cei patru juniori să facă antrenamente la echipa mare! Eu, peste tot pe unde am lucrat, am adus 6-7 juniori la echipa mare, pentru că aşa mi se pare normal. Este foarte important pentru aceşti copii să se pregătească la echipa mare, să simta atmosfera acesteia. Ei nu au fost spectatori la antrenamente, ci au lucrat alături de ceilalţi jucători. Într-adevăr, au fost 15-20 de minute la antrenamentele tactice, când lucrez cu cei 18 care intră în lot pentru meciul oficial pe care-l pregătim. Dacă la Iaşi se consideră că aceşti jucători se pregătesc mai bine la echipa a doua, atunci eu nu am ce să mai zic…“

Vrea să-i aducă pe Bucu sau Simionaş

Surse din cadrul grupări ieşene ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că „Bădia“ vrea să-l mătrăşească de la club pe antrenorul Adrian Falub şi să le facă loc prietenilor săi Ion Bucu şi Vasile Simionaş.

„De-abia am scăpat de un «frecător de mentă» (n.r. – Grigore Sichitiu) şi acu vor să vină alţii. «Moşnegii» ăştia (n.r. – Ursu, Bucu, Simionaş) vor să pună mâna pe noua echipă a Iaşului. Eu chiar nu înţeleg ce vrea Primarul de la echipa asta. Bun, anul ăsta am înţeles că nu a vrut să promoveze pentru că la anul sunt alegerile. Dar la anul ce face? Cu ăştia are impresia că va promova?! Hai să fim serioşi!“, ne-a spus unul dintre antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori.

Ion Bucu a fost coleg cu Mircea Ursu în perioada 1970-1980. După ce a jucat la Politehnica peste 300 de meciuri în prima divizie a ţării, Ursu a fost antrenor secund la CFR Paşcani, unde principal a fost un alt prieten de-al său, Vasile Simionaş.

Relaţiile dintre cei trei sunt mai mult decât strânse şi acum şi nu este exclus ca această „camarilă a bătrânilor“ să pună gheara pe noua Politehnica.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *