Jucătorii ieşeni au început lupta pentru promovare

La reunirea lotului echipei CSMU Poli Iaşi au fost prezenţi 25 de jucători, „vedetele“ fiind Răzvan Tincu, de la Botoşani, un jucător dorit de multe formaţii de primă ligă, Bogdan Straton, un fundaş care a mai trecut prin Copou şi Adrian Nalaţi, un fotbalist cu vechi state de plată în Liga I. La primul antrenament a fost prezent şi primarul Gheorghe Nichita, care spre deosebire de reprezentanţii mas-media a avut acces pe terenul unde se pregăteau jucătorii…

După o vacanţă mai mult decât zbuciumată, în care mulţi dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut în Copou au părăsit echipa, în această săptămână a avut loc reunirea lotului în vederea noii ediţii de campionat, în care obiectivul fixat este unul cât se poate de clar, promovarea în  Liga I.

La primul antrenament din această vară au participat 25 de jucători.

Capetele de afiş ale reunirii au fost Răzvan Tincu, Bogdan Straton, Adrian Nalaţi şi Daniel Orac.

Răzvan Tincu este un stoper de 24 de ani, de la FC Botoşani, care a ajuns în dealul Copoului după ce a fost curtat de mai multe formaţii din Liga I.

Bogdan Straton, un fundaş central în vârstă de 28 de ani, a mai evoluat în dealul Copoului în urmă cu câţiva ani şi a făcut parte ultima dată din lotul formaţiei poloneze Widzew Lodz.

Adrian Nalaţi şi Daniel Orac sunt doi jucători cu mare experienţă în Liga I, care au jucat ultima dată la formaţia Pandurii Târgu Jiu.

Mulţi tineri necunoscuţi

Pe lângă cei câţiva jucători experimentaţi, grosul jucătorilor prezenţi la reunirea lotului l-au reprezentat tinerii de la echipa a doua a clubului şi de la Noua Generaţie.

Şi dacă Alexandru Marin sau Creţu reprezintă deja certitudini, Crengăniş, Dulgheru, Humă sau Gorovei sunt tineri valoroşi, care însă nu pot duce greul unei lupte pentru promovare.

O altă categorie a fost cea formată din tinerii Suceavă, Ciucur, Bivolaru, Croitoru, Boeştean sau Aioanei, care sunt veniţi în probe şi care au şanse mici de a rămâne în lot pentru noul sezon.

Optimismul, cuvântul de ordine

Dacă în urmă cu câteva zile era extrem de îngândurat din cauza lipsei de jucători, la reunirea lotului managerul general Leo Grozavu părea mult mai relaxat, după ce în dealul Copoului au ajuns câţiva jucători experimentaţi.

„De astăzi (n.r.: luni), ne apucăm efectiv de treabă! Singurul nostru gând este promovarea în Liga I. Această perioadă este una extrem de zbuciumată, în care încercăm să aducem jucători, pentru a completa lotul. O parte dintre cei care au venit la reunirea lotului sunt doar în probe, dar mai aşteptăm întăriri şi în zilele următoare. Sunt încrezător că vom putea alcătui o echipă redutabilă la Iaşi, care să lupte pentru promovare”, ne-a declarat Leo Grozavu.
Şi antrenorul Marius Baciu era mult mai optimist decât în momentul venirii la Iaşi.

„Începem drumul pentru promovare. Ştiu că ne aşteaptă un sezon foarte greu, dar obiectivul nostru este foarte clar: promovorea în Liga I. În condiţiile în care faţă de sezonul trecut mai sunt doar câţiva jucători în lot, urmează să vină mai mulţi fotbalişti în perioada următoare. Sper ca până la plecarea în cantonamentul din Austria să am la dispoziţie 85 – 90% din lotul cu care vom începe campionatul“, a spus Marius Baciu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *