Care-i treaba cu reactivii?!

donatii singeAngajaţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi folosesc reactivi vechi de mai bine de 2 ani? Sau e doar un zvon aruncat pe piaţa media de presa ticăloşită din Bucureşti?

Surse din interiorul sistemului de sănătate ieşean susţin că “acum ceva timp, un caz de acest gen a existat la fostul Spital de Urgenţe „Sf. Ioan”, când o pungă de sânge era infestată. Din fericire medicii de acolo şi-au dat seama de problemă, şi au rezolvat-o la timp”.

Reactivii sunt folosiţi pentru a descoperi dacă sângele donatorului este infectat cu HIV. Eficienţa acestor substanţe este foarte scăzută, după depăşirea perioadei de garanţie de câteva luni, lucru care face ca analizele de sânge să nu fie corespunzătoare.

Oricum, aceleaşi surse ne-au confirmat faptul că la Ministerul Sănătăţii au fost înregistrate mai multe plângeri privind activitatea defectuoasă de la Centrul de Transfuzii din Iaşi. Lucru care, bineînţeles, va duce la o nouă anchetă şi la noi sancţiuni. Şi chiar că s-a cam umplut paharul!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *