Cine-i bagă-n groapă pe ieşeni?

SpitalLipsă de interes, rea-voinţă sau genocid? Sătui să cumpere cu greu medicamente din străinătate, prin intermediul cunoştinţelor, pacienţii care suferă de boli cronice îi acuză pe medici că nu pot găsi tratamentul prescris. Bolanvii de Hodgkin, adică de cancer la ganglioni, sunt cei mai afectaţi de această situaţie întrucât tratamentul se bazează doar pe medicamente produse exclusiv în străinătate.

Am un fiu bolnav de cancer şi tratamentul îl găsesc doar în Franţa. Lunar, îmi trimite o rudă care lucrează acolo, pastilele. Mă costă mult mai scump, pentru că plătesc şi transportul, plus ce îi mai dau şi ei pentru efort. Dar ce să fac? Nu am de ales“, ne mărturiseşte părintele unui pacient grav bolnav.

Achiziţia acestor medicamente este inexistentă din cauza preţului mic al pilulelor, motiv pentru care farmaciile nu pot percepe un comision consistent. Din această cauză, pentru bussines-ul din domeniul farmaceutic nu constituie un avantaj importul medicamentelor, în ciuda faptului că viaţa multora depinde de acest tratamentul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *