Caz extrem de grav la Centrul de Traumă

Tudor-Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

La sfârşitul săptămânii trecute, medicii de la Centrul de Traumă s-au confruntat cu un caz deosebit de grav, fiind vorba de un bărbat care tocmai şi-a pierdut locul de muncă la stat, cu doar câteva zile înainte de protestele din ţară. În după-amiaza zilei de joi, 12 ianuarie, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a ajuns la spital cu sindrom post-traumatic de stres, leziuni la nivel neuronal şi ochi tulburaţi. El a fost preluat rapid de medicii de urgenţă beneficiind de suport volemic şi respirator, analgezice, explorări ale conştiinţei şi terapie specifică accidentelor mediatice.

“Pacientul a spus medicilor că a suferit un şoc puternic după ce a fost destituit, la doar două zile, după ce fusese numit într-o funcţie onorifică. Deşi nu era remunerată, funcţia îi asigura acestuia un confort mediatic. Pierderea locului de muncă i-a afectat grav puterea de a relaţiona cu presa, iar, în prezent, este sub supravegherea doctorilor specialişti”, ne-a spus medicul de gardă de la Centrul de Traumă.

Pacientul va rămâne la spital, iar pronosticul rămâne rezervat din cauza complicaţiilor posibile. În acelaşi timp, bărbatul va beneficia de suportul psihologic CIRTIŢA pentru asigurarea reinserţiei sociale şi preventive recidivei.

Specialiştii avertizează asupra riscurilor majore ale trufiei, mai ales pe durata unei mediatizări excesive. Şi de prisos, se înţelege.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *