Proteste justificate, şanse mici de izbândă

Chiar dacă nu au ieşit în stradă pentru a protesta, mulţi ieşeni au fost alături de protestatari, însă de acasă, din faţa televizorului. Unii motivează această atitudine ca fiind o resemnare în faţa situaţiei actuale, dar şi că, cel puţin la Iaşi, manifestările au avut o vizibilă tentă politică. Cu toate acestea, ieşenii sunt de acord cu mare parte dintre solicitările protestatarilor:

“Sunt prea mari problemele cu care ne confruntăm în momentul de faţă, în primul rând cu sănătatea şi altele, care s-au acumulat în timp. Lumea trăieşte cam greu. Nu ştiu dacă se va schimba ceva”, Dumitru Hreapcă, 62 ani, pensionar.

„Din punctul meu de vedere, protestele sunt justificate pentru că viaţa s-a modificat prea mult. În primul rând nu avem locuri de muncă, un aspect foarte important. Nu cred că va schimba ceva această revoltă”, Andreea Sabina Negrei, 27 ani, profesoară.

„După părerea mea, protestele sunt justificate, pentru că există situaţii în care se acumulează o stare de nemulţumire şi, la un moment dat, răbufneşti, indiferent de motivul care le declanşează. În special nivelul de trai şi nepăsarea faţă de omul de rând. Se consideră că nimeni nu are nici o importanţă”, Toma Traian, 62 ani, pensionar.

„Trebuie să mă gândesc mai mult la aspectul acesta. Există o doză de justificare, dar nu există o cristalizare a acestor idei şi, în general, societatea civilă e dezarmată, decepţionată. Nu are putere nici măcar să se revolte. Se simte total neputincioasă în faţa tuturor oamenilor politici şi a hotărârilor lor. Nu cred că se va schimba ceva pentru că numărul participanţilor a fost practic nesemnificativ”, Mihaela Secrieru, 49 ani, profesor universitar.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *