Ce efect are berea asupra inimii

Veşti bune pentru amatorii de bere. Un studiu recent al cercetătorilor spanioli arată că persoanele care beau bere prezintă un risc mai mic să se confrunte cu boli de inimă decât cele care nu consumă această băutură. Cu o singură condiţie, afirmă savanţii: berea să fie băută în cantităţi moderate. Astfel, un bărbat poate bea cel mult 660 de ml de bere pe zi, în timp ce femeilor le este recomandat un maxim de 330 de ml/zi, cu o concentraţie de alcool de 5%.

bere_inima„Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele şi drojdia, cu un conţinut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină şi este bogată în nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine. Astfel, consumată cu moderaţie poate aduce beneficii sănătăţii şi poate proteja inima de afecţiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveşte reducerea incidenţei bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi milenare”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere poate reduce producerea bolilor de inimă. Datorită conţinutului de vitamina B6, acest nutrient poate preveni acumularea hmocisteinei, o substanţă care, aflată la un nivel ridicat, reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare. Datele cercetării mai arată că 30 – 35% din bărbaţii care beau bere în cantităţi moderate sunt mai puţin supuşi riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are polifenoli, ingredient cu proprietăţi antioxidante, care ajută la stimularea circulaţiei sângelui.

În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială. Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucţie coronariană care apare atunci când se formează cheaguri în arterele coronare ce hrănesc inima.

Citește articolul complet în Gândul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *