Ce fel de coleg eşti?

Ce fel de coleg eşti?Bârfometrul este un instrument științific pus la punct de cunoscutul Institut de Cercetare Psihologică din Uganda și adaptat de redacția noastră realităților ieșene. El dă rezultate exacte cu privire la subiectele de bârfă pe care le oferi celor din jur. Răspunzând la aceste întrebări vei putea ști care sunt principalele subiecte de bârfă despre tine!

Răspundeţi cu Da sau Nu la următoarele întrebări:

1. Împarţi cu colegii ţigările sau pachetul cu mâncare de acasă?

2. Se întâmplă să rezolvi chestiuni de serviciu pentru unii dintre colegi?

3. Întârzii la serviciu de mai mult de o dată pe săptămână?

4. Accepţi ca aparatul de aer condiţionat să fie operat de altcineva?

5. Îţi faci treburile în linişte la serviciu?

6. Îi aprobi întotdeauna pe şefi?

7. Rămâi printre ultimii când vine vorba despre programarea concediilor?

8. Îţi asumi cu uşurinţă sarcini care nu sunt în fişa postului?

9. Te oferi să iei cu maşina colegii care locuiesc în aceeaşi zonă?

10. Eşti preferatul şefilor?

Rezultatul testului poate fi calculat după un algoritm foarte simplu după cum urmează:

Dacă răspunsurile au mai mulţi de Da, înseamnă că printre colegi sunteţi văzut ca o persoană bună la suflet dar bleguţă, uşor de manipulat atât de cei care sunt pe aceeaşi treaptă cu voi cât mai ales de şefi. Veţi sfârşi prin a face întotdeauna sarcinile în plus, fără ca asta să vă aducă aprecierea sinceră a celor din jur care, în plus, se întreabă ce venituri ascunse pot sta în spatele dărniciei cu care sunteţi dispuşi să vă împărţiţi mâncarea, ţigările, benzina. La limită, este posibil să fiţi suspectaţi şi de relaţii neprincipiale cu şefii, fiindcă aprecierea acestora din urmă pentru voi e cel mai uşor de explicat printr-un amantlâc.

Dacă răspunsurile au mai mulţi de Nu, sunteţi privit ca nişte egoişti indisciplinaţi, incapabili să se încadreze în regulile la care aderă toţi ceilalţi. Colegii cred că sunteţi zgârciţi, iar şefii vă consideră angajaţi-problemă şi nu ar ezita să vă numească în momentul în care ar veni o restrângere de personal. Colegii cred că sunteţi o fire imposibilă, care vorbeşte prea mult şi deranjează cu comentarii inutile, o persoană care taie entuziasmul şi elanul celor din jur. Nu e de mirare că în pauza de masă staţi mai degrabă singuri.

Dacă numărul răspunsurilor de Da este egal cu cel al celor de Nu, sunteţi probabil şefi şi ceea ce se spune despre voi e cu mult mai îngrozitor decât suma celor de mai sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *