CE FEL DE SOŢIE EŞTI ÎN FUNCŢIE DE ZODIE

Încă nu ai o verighetă pe deget şi nu te poţi vedea în postura de soţie? În funcţie de semnul zodiacal poţi afla ce fel de soţie vei fi, cu bune şi rele.
Atunci când ai alături de tine un bărbat special, pasul căsătoriei vă poate suda cuplul sau îl poate destrăma. În funcţie de semnul zodiacal ai deja predestinate anumite trăsături în postura de soţie, aşa că poţi vedea care sunt minusurile şi plusurile tale într-o căsnicie.

Femeia Rac, soția ideală

Dintre toate semnele zodiacale tu eşti cea mai înclinată către viaţa de familie. Nu vrei să te căsătoreşti pentru că singurătatea te-ar speria. Ideea de a-ţi uni destinul cu alt om te vrăjeşte, aşa că vei fi mereu ademenită mai întât de rolul de soţie, mai apoi de către cel de femeie de carieră. De fapt tu chiar vezi ascensiunea profesională ca pe un mijloc de a aduce în cămin prosperitate. Semnul zodiacal te-a hărăzit cu instinctul de a-i îngriji pe cei din jurul tău. Aşa că îţi vei răsfăţa soţul cu un avânt greu de copiat.

Uneori însă vei uita de tine, punând mereu viaţa de familie mai presus de carieră şi pe soţul tău mai presus de tine. O astfel de atitudine poate naşte frustrări în timp. Viaţa de familie te împlineşte ca persoană, dar doar atât timp cât soţul tău te face să te simţi iubită şi apreciată.

Ai capacitatea de a creea şi de a menţine o căsnicie fericită timp îndelungat, dar trebuie să te asiguri că asta îţi doreşti în viaţă. Altfel te vei trezi că nu eşti o femeie împlinită decât pe un singur plan.

Cum sunt celelalte zodii în postura de soție

Femeia Berbec

Vei fi o soţie entuziastă, niciodată apatică. Vezi căsnicia prin ochii unui copil care aşteaptă cu nerăbdare clasa I. Rolul de soţie este o provocare ce îţi oferă adrenalina de care ai nevoie pentru a fi fericită. Tinzi să faci lucruri tradiţionale, precum călcatul unei cămăşi în joacă, amuzându-te pe seama clişeului, dar fără să simţi că te reprezintă cu adevărat astfel de gesturi. Eşti interesată atât de planul familial, cât şi de carieră şi le vei acorda atenţie egală, cu menţiunea că pentru familie vei avea mereu o “slăbiciune”.

Entuziasmul tău se poate transforma uşor în nerăbdare şi chiar egoism. Te poţi trezi că spui sau faci lucruri pe care le regreţi, doar pentru că soţul ţi-a pus la încercare răbdarea. Ai energia sufletească de a oferi totul partenerului tău, dar prinsă în vârtejul căsniciei pe care singură ţi-l creezi, pur şi simplu uiţi de gesturile altruiste.  Aşa că de-a lungul căsniciei vor alterna momentele în care eşti o soţie perfectă cu cele în care uiţi numele de familie al soţului.

Lucrează la lipsa de consideraţie pe care o afişezi uneori şi fii mai atentă la nevoile celui de lângă tine, pentru a avea o căsnicie armonioasă.

Femeia Taur

Nu vei face pasul căsătoriei până nu te asiguri că ai parte de stabilitate financiară. Înainte de a te mărita, vrei să te asiguri că ai o poziţie profesională de vârf, nu neapărat doar din pricina banilor. Pur şi simplu, nu vrei să te căsătoreşti prea devreme şi să îţi ratezi cariera. Te pricepi să îi oferi soţului tău un cămin stabil, dacă ţelul profesional a fost atins.

În căsnicie, nu reuşeşti să îţi controlezi de fiecare dată posesivitatea. Dacă el e soţul tău, este dator să îţi ofere explicaţii atunci când i le ceri, îţi spui. Uneori tinzi să îl vezi pe soţ ca pe o posesie, pentru care ai semnat un contract. Îţi iei un angajament serios şi dacă remarci o urmă de îndoială la partenerul de viaţă simţi că iei foc.

Lucrează la instinctul de a-l interoga şi oferă-i prezumţia de nevinovăţie. Dacă este stresat la locul de muncă, nu înseamnă că nu te mai iubeşte.

Femeia Gemeni

Ai talentul de a-l face pe cel de lângă tine să se deschidă. Soţul tău va simţi că îţi poate spune orice, fără jenă sau temeri, pentru că tu ştii cum să comunici eficient în cuplu. Ai o mare putere de empatie, aşa că eşti o soţie înţelegătoare, pe care orice bărbat şi-ar dori-o. Reuşeşti uneori chiar să îi schimbi punctul de vedere pentru că ştii cum să îţi susţii argumentele, cu logică, dar şi candoare. De aceea tu te pricepi să ţi confictele la distanţă de căsnicia ta. Soţul te va aprecia pentru felul optimist şi relaxat cu care abordezi orice problemă, căci tu nu eşti genul care să se lamenteze sau care să ţipe.

În căsnicie pui accentul pe egalitate între soţi aşa că te alarmezi atunci când te simţi nedreptăţită pe vreun plan. Uneori uiţi să creezi momente romantice, care să vă hrănească spiritual, punând mai mult accent pe plăcerea fizică sau intelectuală.

Încearcă să te laşi condusă de fiorii iubirii şi să nu te mai temi de consolidarea unei legături emoţionale, chair dacă asta înseamnă că devii vulnerabilă în faţa soţului.

Femeia Leu

Nu te-ai căsători niciodată doar pentru că au trecut ani de relaţie şi pare pasul potrivit. Tu faci mereu ceea ce simţi, fără să te cenzurezi sau să te mulţumeşti cu jumătăţi de măsură. Vei accepta cererea în căsătorie doar dacă eşti înnebunită după partenerul tău şi nu vei ezita să spui “Da” dacă cererea vine doar după câteva luni de relaţie. Nu concepi o cănicie care să nu înceapă cu o nuntă fastuoasă, aşa că acorzi o mare importanţă zilei nunţii. Mai apoi, căsnicia îţi trezeşte la fel de mult interes. Întotdeauna îl vei susţine pe soţul tău, iar el va simţi că se poate baza pe tine.

În încercarea de a-l susţine, poţi ajunge să îl ghidezi şi să preiei tu prea mult din control.  Aşa că uneori vei apela la prea multe critici, pentru a-i arăta că ai dreptate. Intoleranţa ta va ieşi la suprafaţă atunci când partenerul ar avea nevoie de sprijin moral, nu de ajutor practic.

Nu mai încerca să îţi impui părerea cu orice preţ şi lasă-l pe soţul tău să urmeze calea de el dorită, fără să îi spui “Ţi-am spus eu” dacă se împiedică şi cade.

Femeia Fecioară

Căsătoria îţi oferă un sentiment de siguranţă de care ai nevoie într-o relaţie. Atunci când vezi că se adună anii, iar iubitul tău nu îşi exprimă nici măcar intenţia de a avea o căsnicie cu tine, preferi să pleci şi să o iei de la capăt cu altcineva. Priveşti ezitarea iubitului de a face acest pas ca pe o dovadă a faptul că nu te iubeşte. Aşa că nu concepi să rămâi într-o relaţie în care nevoia lui de a fi burlac este mai mare decât dorinţa de a te lua de soţie.

Din momentul în care te căsătoreşti cu alesul tău căsnicia nu decurge însă fără probleme. În încercarea de a juca rolul de soţie perfectă, lucru care îţi iese de minune, poţi ajunge să te stresezi prea tare. Tinzi să iei căsnicia ca pe o sarcină, care te poate lăsa la sfârşitul zilei fără vlagă. Îţi faci prea multe griji din lucruri mărunte, aşa că poţi naşte probleme în relaţie, în locul unei căsnicii fără de cusur.

Aşadar, e important să te relaxezi şi să te bucuri de căsnicie, lăsând lucrurile să evolueze de la sine. Vei vedea că o abordare ceva mai relaxată este mult mai eficientă, decât una permanent încordată.

Vei accepta fără ezitare o cerere în căsătorie din partea celui de lângă tine. Nu ai fi început o relaţie cu el, dacă în sinea ta nu ştiai că el este cel alături de care vrei să îmbătrâneşti. Excelezi în arta compromisului şi ştii cum să eviţi certurile. Tu îi poţi creea soţului imaginea unei căsnicii perfecte. Trebuie însă să ai grijă cu ce preţ faci asta.

Într-o căsnicie tinzi să îţi pierzi cu prea multă uşurinţă individualitatea, pentru a te mula pe dorinţele celuilalt. Renunţi fără să clipeşti la carieră, ratezi oportunităţi şi faci sacrificii doar de dragul soţului tău. Dacă te dezamăgeşte, poţi ajunge la concluzia că ai pierdut totul pentru nimic. Uneori nici măcar nu spui ce te nemulţumeşte, preferând să consideri că cererile tale sunt nefondate, menajând astfel sentimentele partenerului şi neglijându-le pe ale tale.

Fii mai fermă, mai preocupată de persoana ta şi nu lăsa rolul de soţie să pună stăpânire pe întreaga ta fiinţă.

Femeia Scorpion

Nicio altă femeie nu este mai pretenţioasă decât tine în privinţa căsniciei. Nu este un defect, căci alţii nu ştiu ce vor într-o viaţă întreagă. Tu ai deja desenat un tablou despre cum vrei să decurgă căsnicia şi vrei ca soţul tău să se ridice la înălţimea aşteptărilor tale. În căsnicie nu numai că depui efort, dar faci tot posibilul să îl vezi fericit pe soţul tău, şi asta nu doar în luna de miere. Nu concepi să dai greş în rolul de soţie: vei creea pentru amândoi un cămin confortabil şi călduros.

De la drum nu te abate decât un soţ care nu îşi dă interesul să te răsplătească cu gesturi pe măsură. Nu îţi poţi împărţi viaţa decât cu un bărbat puternic, şi fizic şi emoţional, care să ţină pasul cu tine. În încercarea de a plănui căsnicia pe care ţi-o doreşti poţi ajunge să exagerezi cu pretenţiile şi să răneşti sentimentele celui de lângă tine, care, deşi se implică total, nu poate îndeplini chiar orice sarcină.

Încearcă să fii mai tolerantă cu perechea ta şi să vezi frumuseţea lucrurilor minore, precum o cafea servită în pat dimineaţa. Într-o căsnicie e nevoie să fiţi uniţi şi să vă acceptaţi unul altuia slăbiciunile. Altfel, pasul cel mare nu vă este indicat.

Femeia Săgetător

În cazul tău rutina nu are cum să îţi afecteze căsnicia, pentru că ştii să te reinventezi şi din postura de soţie. În orice aspect al vieţii vei încerca mereu lucruri noi, evitând existenţa repetitivă, care ţi se pare fadă. Te simţi în siguranţă într-o căsnicie palpitantă, în care şi soţul este la fel de dornic să trăiască exaltarea cu tine.

Ai nevoie de libertate ca de aer. Un soţ prea posesiv îţi va provoca un atac de claustrofobie şi nu vei ştii cum să fugi mai repede. Tu nu eşti deloc suspicioasă, aşa că un soţ neîncrezător te va exaspera. Totuşi, firea ta sociabilă, care interacţionează prea deschis cu ambele sexe, ar putea cauza uneori pe bună dreptate suspiciunile partenerului.

Trebuie să înţelegi că îngrijorarea iubitului nu este decât o dovadă a iubirii pe care ţi-o poartă. Asigură-l pe cel de lângă tine de sentimentele pe care i le porţi, înainte de a pretinde libertate totală. Până la urmă, căsătoria presupune că formaţi o entitate, aşa că individualismul exagerat deteriorează legătura intimă a căsătoriei.

Femeia Capricorn

Căsătoria nu reprezintă pentru tine doar un mijloc de a avea o familie şi pe cineva alături de tine la bine şi la rău. Tu spui cu mândrie că eşti soţia iubitului tău şi experimentezi aceeaşi senzaţie de împlinire ca în cazul succesului profesional. Te dedici trup şi suflet căsniciei tale, aşa că nu eziţi să joci rolul de soţie în toată complexitatea sa, manevrând scutece şi portjartiere cu o dexteritate de invidiat.

Totuşi uneori tratezi căsnicia mai degrabă ca pe un drum pe care trebuie să îl parcurgi, decât ca pe o experienţă de moment. De aceea tinzi să faci prea multe deodată, în încercarea de a ajunge mai repede la destinaţie.

Încetează să îţi stabileşti de fiecare dată scopuri înalte, pentru a-l impresiona pe soţul tău. Nu va fi dezamăgit dacă iei din când în când o pauză şi tragi aer adânc în piept. Căsnicia e un premiu de care merită să te bucuri, nu doar pe care trebuie să îl lustruieşti.

Femeia Vărsător

Tu eşti una dintre cele mai mature femei într-o căsnicie, potrivit zodiacului. De ce? Eşti devotată soţului tău şi ai grijă să clădeşti căsnicia pe un fond solid de respect reciproc. Tocmai pentru că respecţi legătura emoţională ce v-a unit, nu devii geloasă decât cu un motiv bine întemeiat. Şi atunci apelezi la o discuţie paşnică cu soţul tău, fără să ridici tonul şi să îl acuzi. Accepţi diferenţele dintre voi şi cauţi mereu calea rezonabilă în orice conflict.

În căsnicie vrei să primeşti aceeaşi acceptare din partea soţului tău, mai ales că nu ai fi în stare să te schimbi de dragul altcuiva. Ai o personalitate independentă, aşa că nu ai putea să renunţi la ce te defineşte, cum ar fi cariera, de dragul maternităţii, decât în termenii stabiliţi de tine.

Uneori ar trebui să îl pui şi pe soţul tău în topul priorităţilor, pentru a-i arăta ca apreciezi prezenţa lui în viaţa ta. La polul opus, nu face gesturi majore din obligaţie, căci firea independentă nu te va lăsa să faci sacrificiul fără să aduni frustrări.

Femeia Peşti

Visezi la o poveste de dragoste în care trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Aşa că nu concepi să ai o căsnicie care să nu fie precum o lună de miere permanentă. Dacă dai peste un partener care să rezoneze cu tine, ai toate şansele ca visul tău să se materializeze.

Firea ta idealistă te poate face să fugi atunci când dai peste o problemă, spunându-ţi că legătura voastră nu era scrisă în stele de vreme ce au apărut norii negri. Într-o căsnicie te aştepţi ca soţul tău să îţi ofere doar clipe de fericire şi crezi cu tărie că peste zeci de ani veţi sta la taclale, încărunţiţi, pe o bancă în parc.

Totuşi, ca să ajungeţi până acolo este important să accepţi ideea că soţul tău este om şi te va dezamăgi în mai multe rânduri. Important este cum repară situaţia, căci aşa îţi arată că te iubeşte, nu printr-un comportament ireproşabil.

Foto:
Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *