Andrei Muraru şi Marius Bodea, sfârleaza şi fofeaza liberalilor ieşeni. Candidatul paravion

Sâmbăta trecută, inaugurarea noului terminal al Aeroportului Iaşi a prilejuit o lungă procesiune liberală prin faţa altarului amenajat între reprezentanţele Blue Air şi Tarom, deasupra căruia tronează icoana făcătoare de minuni aeronautice. Cel mai pravoslavnic s-a dovedit a fi Andrei Muraru, care l-a rugat fierbinte pe directorul Marius Bodea să candideze la funcţia de preafericit primar al Iaşului. De altfel, problema a fost discutată şi la nivel de slavă prezidenţială, între Klaus Iohannis şi consilierul său, prezent la pelerinajul de la Iaşi.

Klaus Iohannis: Andrei dragă, ce părere ai, ce fel de ciorapi să-mi iau azi? Voi lucra toată ziua la noua mea carte, Pas Compas, şi mi-aş dori să am confortul necesar desăvârşirii noi mele capodopere.
Andrei Muraru: Excelenţă, vă recomand o pereche de ciorapi cazoni, care să vă reflecte personalitatea atotputernică şi incomprehensibilă de lider al…

Gut, gut, am înţeles, vrei să mă rogi ceva. Hai, spune-mi repede, cât îmi înmoi condeiul în cafeaua de dimineaţă.
Excelenţă, am găsit omul providenţial pentru a câştiga Primăria Iaşului. Marius Bodea se numeşte, şi este directorul Aeroportului din localitate.

Aha, şi ce calităţi îl recomandă?
Păi, în primul rând, a deschis o nouă rută aeriană între Iaşi şi Munchen. Sper să remarcaţi spiritul germanofil pe care-l manifestă şi care va fi foarte pe placul doamnei Merckel, dacă pot îndrăzni să-i pronunţ numele.

Era mai bine dacă ar fi fost şi posesorul unui automobil Volkswagen.
Putem lucra la asta. Problema-i că omul e cam reticent la propunerea noastră. Se ascunde prin hangare, prin turnul de control, se codeşte ca o fată mare, pardon de expresie. E taciturn, morocănos, are aşa, o aură misterioasă, cam ca dumneavoastră, dacă-mi permiteţi.

Nu şi talentul meu scriitoricesc, sper!
Oh, nu, Mein Got! Doar că trebuie împins de la spate, cu menţiunea că, în situaţia lui, e ca şi cum am încerca să împingem cu mâinile goale un Boeing pe pistă.

Aşa am fost şi eu adus la Cotroceni, ca un Panzer fără şenile, tractat de un Volskwagen Beetle.
Prin urmare, m-am gândit că poate ar fi potrivit ca Excelenţa Voastră să-i transmită un mesaj de încurajare omului nostru de la Aeroport. Două, trei cuvinte, cât să-l convingeţi să intre în competiţie.

S-o ia uşor, primul pas contează. Bine, eu am avut avantajul că port 45 la pantof, dar, cine ştie, poate că va ajunge şi el să trăiască pe picior mare. Nu pentru asta am intrat cu toţi în politică?

PS serios: până la urmă, Marius Bodea candidează pentru postul de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *