Ce greșeli faci când dezgheți carnea de pui

Carnea de pui iese delicioasă când este preparată proaspătă, însă dacă ești nevoită să o păstrezi la congelator, trebuie să ai mare grijă când o dezgheți. Vezi care sunt cele mai mari greșeli pe care ar trebui să le eviți.

Carnea de pui este sănătoasă, dar dacă vrei să îi păstrezi gustul fraged și proprietățile sale, trebuie să fii atentă cum o îngheți și cum o dezgheți. Deși îngheață foarte ușor, procesul de dezghețare nu este atât de simplu.

Dacă vrei să te bucuri de un gust bun al cărnii de pui, trebuie să urmezi câteva reguli când vrei să o lași la păstrare în congelator. În primul rând, este foarte important să o protejezi de expunerea la aer. Împachetează carnea foarte bine în pungi de plastic, fără să lași goluri de aer în ea. Dacă vrei să o păstrezi pentru mai mult de două luni, mai poți adăuga un strat de folie de aluminiu.

Mare atenție și când vrei să dezgheți carnea! Oricât te-ai grăbi, nu încerca niciodată să o dezgheți cu apă fierbinte. Folosind această metodă, le permiți bacteriilor să stea prea mult timp la o temperatură ridicată și să se înmulțească. La fel de periculos este și să lași carnea să se dezghețe pur și simplu într-un vas sau pe o suprafață din bucătărie. Chiar dacă agenții patogeni mor în momentul în care gătești produsul, există, totuși, un risc de a lua Salmonella sau E.coli. În plus, carnea își pierde calitatea dacă o dezgheți în apă fierbinte sau la temperatura camerei.

Metode sigure de a dezgheța carnea de pui

Cea mai comună și sigură metodă de a dezgheța carnea de pui este să o iei din congelator și să o lași în frigider. Durează, dar ești sigură că nu se vor dezvolta bacterii. În plus, carnea se va dezgheța la fel pe toată suprafața. În funcție de cantitatea de carne, pot trece între 8 și 24 de ore până când se dezgheață.

Dacă vrei să gătești mai repede, poți lăsa carnea la dezghețat într-un bol cu apă rece. Pune carnea într-o pungă de plastic bine închisă, chiar dacă era, deja, împachetată din congelator. Ține, însă, cont că apa trebuie schimbată la fiecare 30 de munute. Dacă ți se pare prea multă bătaie de cap, poți lăsa carnea sub jetul de apă de la robinet, dar vei folosi o cantitate foarte mare. Ar trebui să dureze între o oră și trei ore ca să dezgheți carnea de pui folosind această metodă.

Dacă vrei să gătești carnea de pui imediat, o poți dezgheța la microunde. Scoate carnea din punga de plastic și pune-o într-un bol care poate fi lăsat în cuptorul cu microunde.Dezavantajul acestei metode este că s-ar putea să dezghețe carnea neuniform.

Oțetul grăbește procesul de dezghețare. Toarnă un pic pe carnea de pui și vei putea să o gătești mai repede.

Sursa foto: 123rf.

Sursa: unica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *