Pentru Gigi Becali, puiul e faliment sau aliment?

Insolvenţa Avicola Iaşi, societate patronată de Gigi Becali, a demonstrat că socoteala de la stână nu se potriveşte cu cea din coteţ. Oricât de expert ai fi în numărat oile, iată că atunci când vine vorba de numărat ouăle, e foarte probabil să îţi dea cu un minus mare în buget. Acum, activele Avicolei sunt scoase la licitaţie, iar puţinii angajaţi care mai rămăseseră prin curte au fost nevoiţi să plece acasă. Cuprins de remuşcări faţă de soarta lucrătorilor de la Avicola, Gigi Becali l-a sunat pe Vasile Ouatu, liderul de sindicat, pentru a-l mai întreba cum stă treaba cu fosta unitate de producţie.

Gigi Becali: Alo, domnu’ Ouatu? Becali la telefon, ce mai faceţi?
Vasile Ouatu: Să trăiţi, domnu’ Gigi! Ce să fac, tocmai am licitat pentru o găină frumuşică, o pestriţă ochioasă tare, şi mă pregăteam să cumpăr celălalt activ al societăţii, un cocoşel american.

Oho, dar eşti în bani, omule. Deja ai devenit investitor.
Păi, nu-s banii mei. Am pe cineva în spate, pe nevastă-mea. Aşa lucrează ea, prin interpuşi. Ea doar preia marfa, o procesează sau o casează, depinde de cât de proaspătă este.

Bravo, dom’le, îmi place cum acţionezi. Chiar mă gândeam zilele astea să relansez afacerea de la Iaşi, să mai bag nişte bănuţi şi să pun iar găinile la treabă. Dar am nevoie de un găinar de bază, aşa, ca dumneata.
Pardon, dar eu nu sunt găinar, sunt inginer zootehnist.

Da, sigur, de-acu’ dă-te mare. Ăi fi şi tu vreun Liiceanu al pipotelor, un Pleşu al curcilor. Eu vin cu banu’, iar tu, hahalero care eşti tu, te dai rotund, în loc să-mi pupi dreapta.
Îmi cer scuze, nu am vrut să fiu nepoliticos, am subliniat doar că…

Ia nu mai sublinia nimic, ai să vezi cum Becali se întoarce la Iaşi şi face din Avicola adevărata cloşcă cu puii de aur a României. Toată ţara o să mănânce omletă făcută din ouăle lui Becali!
Poate dăm drumul şi la export.

Sigur, plasăm nişte puicuţe şi pe la franţuji, pe la nemţi. Poate la franţuji să trimitem nişte cocoşi, că la ei e simbol naţional, şi doar ştii că eu sunt sensibil la patriotisme de astea.
Ştiţi, domnu’ Becali, dacă tot refacem combinatul ăsta de păsări, m-am gândit să-i facem şi un logo, o imagine: Cocoşul şi punguţa cu doi bani.

Bravo, dar eu aş merge şi mai departe, să facem ceva şi mai sugestiv. Mă gândesc să băgăm în statutul firmei fragmente din Povestea poveştilor, tot de Creangă. Ascultă la mine, aia e cea mai tare instruire a investitorului în agricultură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *