Ce mare şef din târg se dă bengos cu ideile altora

Mama cultului personalităţii e mereu gravidă. V-am povestit noi de deosebitul talent al lui Avoievodiței sau al consilerilor lui personali de a ”împrumuta” ideile altora și a le prezenta ca fiind ale lui/lor. Acum, din două una: sau nu ne cetește, ceea ce nu ne vine-a crede, sau se face că n-aude, nu vede. Că recent, a mai comis-o o dată. Cu un mega-eveniment organizat ca să-i atragă pe ovrei să bage bani în Iași. Am întrebat și noi în stânga și-n dreapta cine a creat ideea și ne-am lămurit repede. Tot un leberal, mic și tânăr om de afaceri și care scoate idei dintr-astea pe bandă rulantă. Are mai multe idei, bune sau rele, decât bani să le încerce. Nu știm încă dacă i-a cedat el ideea de bunăvoie sau i s-a sugerat că altfel nu se mai aplică în veci de veci. Voi ce credeți?

Un incident de la show despre care nu vorbeşte mai nimeni: S-a apucat aeroportul să premieze cea mai faină poză făcută la show-ul de sâmbăta trecută. Foarte frumos, au făcut chestia asta și anul trecut. Noi ne-am decis deja, prin vot democratic, firește, care este cea mai bună poză, dar pariem că n-o să fie aleasă. E aia în care apar două femei rănite de mobila de camping smulsă de palele celor două elicoptere militare care evoluau prea aproape de mal. Chiar, de unde i-ați scos, dom’le, pe piloții ăia? Și de ce n-ați băgat măcar un ”ne scuzați, n-am vrut”, în comunicatul în care vă lăudați că ce fain a ieșit show-ul?

Un renumit reftor din oraş, judecat în al doilea dosar: Teribile emoţii îl încearcă zilele acestea pe reftorul universităţii care scoate pe piaţa muncii moaşe, asistente şi doftori. Da, acel reftor are necazuri mari. S-a pricopsit cu un al doilea dosar penal. În acesta, domnul în cauză a fost trimis spre judecători pentru un simpluţ conflict de interese. Adicătelea, pe când era şi şerif al IML, distinsul domn centra şi dădea singur cu capul. Mai clar, s-ar fi angajat singur la un proiect cu fonduri europene derulat tocmai la instituţia pe care o conducea. Reftorul a încercat o manevră de eschivă, adică dosarul lui să fie retrimis procurorilor. Dar manevra a eşuat lamentabil. Aşa că domnul reftor are acum două procese cărora trebuie să le facă faţă. Pe termen scurt, cică planul reftorului ar fi să amâne cele două procese cât se poate de mult, să tragă de timp la nesfârşit. Dar pe termen lung, care-o fi planul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *