Ionescu a cumpărat, în secret, două hoteluri pe litoral, la Mamaia

Unul din cei mai discreţi oameni de afaceri din Iaşi, Gheorghe Ionescu, patronul firmei Inproiect, joacă discret, dar tare pe piaţa de hoteluri a României. Pe lângă perla coroanei, hotelul Europa din Iaşi (cunoscut şi ca WTC), Ionescu mai deţine două unităţi hoteliere pe malul Mării Negre, în staţiunea Mamaia. Puţini ştiu că Ionescu a achiziţionat hotelurile Select (de trei stele) şi Lotus (de două stele, foto sus). Cele două imobile au fost renovate imediat după achiziţie, Ionescu investind câteva sute de mii de euro pentru modernizări.

Excelent poziţionate
Despre cele două tranzacţii imobiliare realizate de Ionescu, în Iaşi nu se ştie absolut nimic. Lotus şi Select sunt două hoteluri extrem de bine poziţionate: în sudul staţiunii, aproape de plajă, de Aqua Magic şi de Satul de Vacanţă, în apropierea mult mai cunoscutului hotel Perla. În total, în cele două unităţi, Ionescu pune la dispoziţia turiştilor 334 de camere, garsoniere şi apartamente. În acest moment nu se cunoaşte nici data la care Ionescu a făcut aceste două achiziţii şi nici preţul acestora. Există însă câteva urme pe internet. Spre exemplu, firma Inproiect SRL Iaşi (a lui Ionescu) apare ca având un punct de lucru la hotelul Lotus din martie 2012. Totodată, pe site-ul Agenţiei de Protecţie a Mediului Constanţa există o decizie pentru emiterea autorizaţiei de mediu pentru hotelul Select, pe aceeaşi firmă, Inproiect, datând din luna iunie 2013.

Gheorghe_Ionescu

Vine Hilton la Iaşi?
Gheorghe Ionescu (foto) a surprins şi la începutul acestui an când a devenit public faptul că hotelul Europa din centrul Iaşului, pe care-l deţine, se transformă în Hampton by Hilton. În februarie 2014, oficialii Hilton Worldwide au comunicat că s-au finalizat discuţiile cu un partener local pentru deschiderea primului Hotel Hilton în Iaşi. “Hampton by Hilton Iaşi se va deschide pentru oaspeţii săi în a doua jumătate a lui 2014, după ce clădirea de 15 etaje a fostului Hotel Europa va trece printr-un proces de renovare completă. Hotelul va avea 123 de camere, plus o zonă cu design contemporan, special amenajată pentru micul-dejun şi bar, unde se pot servi gustări şi băuturi pe tot parcursul zilei”, se arăta în comunicatul de presă. Hampton by Hilton este lider pe segmentul hotelurilor cu costuri medii. Şi această afacere este învăluită în mister. Nu se ştie dacă Ionescu a vândut hotel Europa, dacă l-a închiriat sau dacă e vorba de o franciză. În plus, din februarie şi până acum nu s-a mai vorbit absolut nimic despre această mutare. Tehnic, am trecut de jumătatea anului, iar la respectivul hotel nu se văd lucrări de reamenajare. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma Inproiect SRL din Iaşi a avut în anul 2013 o cifră de afaceri netă de 3,5 milioane de lei, pierderi de 1,9 milioane de lei şi un număr mediu de 17 salariaţi.

hotel select

Hotel Select (foto), trei stele:

  • situat în sudul staţiunii Mamaia, la 50 m de plajă, în apropierea Aqua Magic
  • complet renovat în 2013
  • 204 camere duble şi garsoniere
  • camerele au baie proprie cu duş, Tv, aer condiţionat, minibar

Hotel Lotus, două stele:

  • situat în sudul staţiunii Mamaia, în apropiere de Satul de Vacanţă, la 100 m de plajă
  • 130 de camere duble şi apartamente, modernizate
  • camerele duble dispun de grup sanitar propriu, TV, mobilier nou, minibar, aer condiţionat, geam termopan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *