Ce nu s-a văzut oficial la alegerile TDL

Paduraru-Nicusor-vorbe-cu-Popa-Mihaela

Paduraru Nicusorsi Mihaela Popa

De unde atâta stres şi cafteală politică la nişte simple alegeri interne de partid? Şi, de ce tocmai la tinerii politicieni care, în loc să înveţe ce înseamnă morala şi spiritul democratic în politică, sunt îndemnaţi tocmai de mentorii partidului (parlamentarii PDL de Iaşi) cum să-şi dea la gioale, cum să acceadă pe uşa din dos în vârful ierarhiei politice sau cum să falsifice pur şi simplu nişte liste de vot. Chiar aşa!

Care sunt găştile!

În primul rând, trebuie să vă povestim faptele, exact cum le-am văzut noi de aici, din spatele „scenei”. Aşadar, încă de la început au existat două găşti: cea a senatoarei Mihaela Popa, care-l susţinea pe Nicoară, şi a deputatului Petru Movilă, mentor al lui Vlad Nedelcu. În spatele senatoarei, nume de marcă: deputaţii Marius Spînu, Nicuşor Păduraru, Cristina Dobre, Daniel Oajdea şi, cu voia dvs., senatorul Dumitru Oprea, cu ajutoarele Radu Ursanu şi câţiva tineri activişti de prin cabinetele parlamentare. La umbra lui Movilă, nume arhicunoscute: Dan Cîrlan, Costi Neagu şi compania altor protejaţi din vechea gardă pierdelistă.

Liste „minimalizate”

În faţa „noului” val de putere era suficient de clar că Vlad Nedelcu avea să piardă alegerile. Cu toate acestea, lobby-iştii lui Nicoară, sub atenta îndrumare a senatoarei, nu s-au sfiit să taie de pe listă numele tinerilor despre care se ştia că sunt susţinători ai contracandidatului, pe motiv că nu au avut activitate politică. Printre cei raşi de pe listele de vot, mulţi care, culmea, au dus la greu campaniile electorale pe lângă cabinetele deputaţilor care, acum, nu-i mai recunoşteau. Mai mult, la ieşirea din biroul senatoarei Popa, câţiva tineri întrebau pe scări, în gura mare, dacă susţinătorii lui Nedelcu au fost scoşi din listă.

De ce nu are şanse Nedelcu?

De cealaltă parte, contraatacul lui Vlad Nedelcu a fost cam… ca nuca în perete. În primul rând a ales greşit „gaşca”, apoi, a ieşit din sală când a văzut că de pe liste îi lipsesc susţinătorii. A doua zi a organizat un miting în care s-a văzut clar câţi susţinători mai are (adică, unu). Şi, în plus, are deficienţe de comunicare: presa n-a înţeles nimic din acest război, iar unde nu înţelegi, nu te bagi.

Cine a câştigat?

Cine ce a câştigat? Nimeni. Tinerii pierdelişti au văzut astfel de ce politica e aşa cum e şi poate, în sfârşit au realizat cam ce oameni conduc. Şi, pentru ce a fost acest circ? Tot pentru nimic. Deoarece, e greu de înţeles pentru ce au acceptat să coboare atât de mult tinerii politicieni ieşeni, atâta timp cât partidul în care s-au înscris abia dacă va mai putea, la anu’, să depăşească pragul electoral de 5% pentru a accede în Parlament. Că, dacă ei nu s-au săturat, românii sigur s-au convins de mult. Dixit.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *