Manolache şi Tărăboanţă, aruncaţi fără colac din barca lui Băsescu

Abia ce a fost uns de Traian Băsescu şef nu peste una, ci peste două filiale judeţene – Iaşi şi Botoşani, deputatul PMP Petrică Movilă s-a apucat de tăiat şi spânzurat. Lucru oarecum ciudat, dacă stăm să judecăm după atitudinea molcomă, de om cu bun simţ de la Ţibana, care l-a caracterizat până acum pe deputatul ieşean, prin toate taberele prin care a trecut. Dar, cum orice are un început, bănuim că aşa a gândit-o şi deputatul Movilă. Cu alte cuvinte a început să taie în carne vie. Nu din propria tabără, că aceasta şi-aşa e destul de firavă, judecând după foştii colegi care l-au urmat din defunctul PDL. Movilă al nostru s-a apucat de ameninţat prin armata foştilor generali Oprea şi Emacu, iar singurii pe care i-a mai găsit în viaţă au fost consilierii judeţeni Tărăboanţă şi Manolache, ultimul văzut pe ai mari în noul partid, ca şef peste taximetriştii din Iaşi membru în conducerea centrală a pemepiştilor. „Să se hotărască dacă sunt membri de partid sau nu”, le-a transmis public Movilă, altminteri ameninţând cu excluderea din PMP, care le atrage şi zburarea din funcţiile de aleşi judeţeni.

Acum, nu ştim care e mai membru decât altul în noul PMP. Noi ştim însă una şi bună. Cu cât un partid devine mai mic, cu atât orgoliile sunt mai mari. Iar dacă în noua vânzoleală politică anunţată pe la Bucale unii s-au gândit că e rost de un ciolănel de ros, oare la ce bun să-l mai împartă şi cu restul?

Prin urmare, credem că vremurile în care Manolache, Tărăboanţă şi restul pemepiştilor ieşeni vor fi aruncaţi peste bord de pe noua corabie a lui Băsescu nu sunt departe. Singura noastră dilemă este: ce partid le mai întinde colacul de salvare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *