Ce se va întâmpla în 2014 cu fotografiile „selfie”

În 2014 vor fi realizate 880 miliarde de fotografii, câte 123 pentru fiecare locuitor al planetei, estimează Yahoo!. Dintre acestea, foarte multe vor fi selfie (o poză pe care o persoană şi-o face singură).

Un sondaj realizat de Samsung în Marea Britanie arată că 17% dintre bărbaţi şi 10% dintre femei îşi fac selfie-uri. Motivaţia lor: vor să surprindă momentele în care arată bine sau se simt bine. Se estimează că aceste procente vor creşte în 2014 în societăţile vestice. „Selfie-ul denotă un fel de narcisism în cultura noastră”, a declarat, pentru AFP, Sarah Kennel, curator pe fotografie la muzeul National Gallery of Art din Washington.

Selfie-ul este puternic înrădăcinat în cultura actuală. Dovadă că trei dintre cele mai puternice persoane din lume, preşedintele SUA Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi primul ministru danez Helle Thorning Schmidt şi-au făcut un selfie recent, la înmormântarea lui Nelson Mandela. Mai mult, Papa Francisc şi-a făcut un selfie cu mai mulţi adolescenţi la Vatican. Totodată, una din cele mai populare imagini din spaţiu a anului este un selfie realizat de astronautul Aki Hoshide.

(sursa: www.gandul.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *