Cenzura-n sus şi-n jos

Gheorghe NichitaÎncă de anul trecut, Gheorghe Nichita a dat o dispoziţie prin care a încercat să ţină presa la distanţă în baza unui regulament privind relaţia cu mass-media. Prefectul Dragomir Tomaşeschi a anunţat că regulamentul este suspendat şi nu mai poate produce efecte juridice pentru că a fost atacat în instanţa de contencios administrativ.

“Primarul este executiv, Consiliul Local este legislativul şi doar el poate emite astfel de hotărâri. Am atacat în instanţă decizia deplasată a Primarului şi am câştigat. Datoria jurnalistului este este să informeze cetăţeanul iar şefii de instituţii nu trebuie să se ascundă pentru că ei conduc banii contribuabilului. Nu am mai fost în situaţii similare, ştiu că celelalte instituţii au porţile deschise”, spune Prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Cu alte cuvinte, regulamentul impus de Gheorghe Nichita încalcă principiile constituţionale care ţin de exprimarea liberă şi liberul acces la informaţiile de interes public.

“Oficial nu am primit nimic de la prefectură. În momentul în care o vom primi, o vom analiza şi vom face o comunicare oficială. Situaţia va fi ca până acum“, a replicat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Notă: – decizia instanţei de suspendare a dispoziţiei dată de către Gheorghe Nichita a fost trimisă de Prefectură către Primărie pe data de 27 decembrie 2010.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *