Chichirău s-a supărat şi pe parlamentarii ieşeni şi pe presa ieşeană!

Supărată nevoie mare(aşa, în general!) şefa Secţiei Agitprop (agitaţie-propagandă, pentru necunoscători) a USR, Cosette Chichirău, se răţoieşte zdravăn la cei care au avut impertinenţa să se îndoiască de susţinerea de către domnia sa (sîntem politicoşi, ce naiba!) a proiectului autostrăzii est-vest. Iată ce scrie Regina indignaţilor din Parlamentul României în ultima sa postare pe facebook.

Împreună cu grupurile parlamentare USR (Cameră și Senat), am depus un amendament pentru susținerea Autostrăzii Iași – Tg Mureș. Toți cei care mă acuză că nu susțin Autostrada mint cu nerușinare. Nu numai că susțin, dar tot partidul meu susține Autostrada Moldova, ceea ce nu poate fi spus despre celelalte partide.

PSD și presa ieșeană din buzunarul lor sunt ocupați cu calomniile, nu și cu Autostrada.

Cîrcotaşi, dar mai ales bîrfitori, cum sîntem, nu ne putem abţine să spunem şi noi cîte ceva.

1.Amendamentul pentru autostradă (aşa se scrie, cu literă mică, că doar nu e nume propriu!) a fost făcut şi de alte partide, ceva mai înainte.

2.Cum? Mint cu neruşinare toţi ceilalţi 16 parlamentari de Iaşi care spun că nu aţi semnat amendamentele la buget propuse de ei? Doar dumneata spui adevărul? Atunci avem o problemă gravă. Dar nu ştiu dacă e la ei sau la dumneata.

3.Ca să fim sinceri, nouă ni se pare, cel puţin în ultimul timp, că toţi parlamentarii de Iaşi, indiferent de partidul pe care îl reprezintă, susţin autostrada. Iar cel puţin doi dintre ei, din partide diferite, Marius Bodea şi Petru Movilă, şi-au construit întreg discursul public tocmai pe această cerinţă.

4.Există presă ieşeană care nu susţine punctul dumitale de vedere? Sigur că da, doar e democraţie, nu putem fi toţi de aceeaşi părere. Am fost odată aşa şi n-a ieşit bine. Eu m-aş uita , totuşi, şi la alte mijloace media din Iaşi. Că mai apare cîte ceva favorabil şi dumitale. Ce concluzie ar trebui să tragem? Că aia e presa ieşeană din buzunarul dumitale?

La urmă, dar nu în ultimul rînd, un sfat! Gratuit! Poate n-ar strica să consultaţi o carte de gramatica limbii române de clasa a V-a (în lipsă e bună şi wikipedia!), capitolul despre acordul dintre subiect şi predicat. PSD e unul, deci singular, aşa că spunem presa ieşeană din buzunarul LUI, nu LOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *