Cinci parlamentari, dintre cei mai tari

Se împlinesc acuşi 1.000 de zile de mandat al celor 17 bravi parlamentari de Iaşi. „Bârfa de Iaşi” vă propune o trecere în revistă a câtorva dintre momentele când ei au aprins focuri de paie şi le-au stins cu baloane de săpun. Primii luaţi în colimator sunt senatorii, aceşti parlamentari „superiori” din camerele legislativului.

Liturghia cuvântului în rit armean este la mare cinste

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian (PNL). Indicatorii statistici ai mandatului său arată o majorare de capital propriu în perioada de ministeriat, apoi o uşoară scădere. Vosganian a trecut prin două faze de tranziţie, una pro-americană şi alta pro-rusă, punctul culminant fiind refuzul UE de a-l numi comisar european, la presiunile CIA (zice el). Plăcerea deosebită a lui Vosganian a fost de a arunca cifre în spaţiul public, el fiind şi singurul boss de finanţe din UE care nu a reuşit să anticipeze criza. În schimb, în august 2008, profetul Vosganian previziona un salariu mediu brut de 3.000 lei şi o pensie medie de 1.300 lei (pentru 2012!). Tot în 2012 urma să ajungem a şaptea putere economică din Europa. Ultima profeţie are un grad de împlinire de 51%, dar numai dacă din apocalipsa din decembrie 2012 va rezulta o Europă cu şapte ţări.

S-au prezentat la doi ani de mandat

Sorin Lazăr şi Florin Constantinescu (PSD). Cei doi senatori pesedişti sunt singurii parlamentari care au reuşit perfomanţa de a susţine o conferinţă în faţa ziariştilor ieşeni la aproape doi ani de când au fost aleşi în funcţie, în septembrie 2010. Oficial, cei doi au ţinut să dea un semn de viaţă şi o idee despre cum au făcut parale, dar ineditul eveniment a avut loc în contextul bârfelor politice care îl dădeau pe unul dintre cei doi cu un picior în corabia băsesciană. Tembeliziunile urlau atunci de arestarea lui SOV şi interceptările aferente din dosar, Lazăr simţind şi el nevoia să afirme că se este şi el filat “în locurile cele mai secrete”.

A luat taurul de coarne, dar şaua era pe alt cal

Dumitru Oprea

Dumitru Oprea

Dumitru Oprea (PDL). După strategia de doi lei din alegerile locale, când politicianul Dumitru Oprea a şters pe jos cu rectorul Dumitru Oprea, pedelistul s-a consolat cu un mandat de senator. Pentru asta, a renunţat la mandatul de europarlamentar. Cum i-a fost însă jale de bănetul european, în câteva luni s-a autoanunţat candidat pentru un nou mandat de eurodeputat.

“La loc comanda”, a decretat conducerea centrală, iar Oprea a mai revenit în atenţia publică după ce ANI l-a transformat în cal de bătaie, fiind primul parlamentar român prins cu nişte bani nedeclaraţi prin conturi. Oprea a încercat şi o lovitură de statut în PDL Iaşi, dar şeful de atunci Dan Cârlan s-a ţinut tare de scaun. Acum, Oprea încălzeşte tuşa şi vrea să reintre în teren pentru a marca la primărie, dar o accidentare mai veche s-ar putea să-i vină de hac.

Mihaela Popa

Nebănuite sunt căile Doamnei!

Mihaela Popa (PDL). Atunci când nu cere cameră conjugală pentru asistentele lui Dr. Vicol, Mihaela Popa sare în apărarea Monicăi Columbeanu. În restul timpului, senatoarea pedelistă a ţinut a i se duce vestea ca de popă tuns şi a prezentat “ani de împliniri măreţe” de proiecte şi bani cu duiumul pentru târgul Ieşilor, deşi majoritatea fondurilor aveau alţi tătuci. Dar, poate, izbânda cea mai popească a fost îndepărtarea unui cârlan de la curtea domnească şi, în orice caz, Popa a pus umărul la construirea multor bisericuţe în parohia pedelistă. Când vorbim însă de gafe la Mihaela Popa, putem găsi doar una – intrarea în politică.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *