Cine aduce nămolul de Techirghiol la Iaşi?

Valerian Sălăvăstru

Valerian Sălăvăstru

Surprize, surprize, deunăzi, la un congres naţional de la Hotel „Astoria” având drept reper principal turismul de sănătate, dezbatere organizată de Colegiul Medicilor şi Fundația Amfiteatru.  În timpul discuţiilor aprinse privind soarta dezastruoasă a staţiunilor balneo-climaterice din România, purtate între medici, kinoterapeuţi şi patronii unor locaţii în domeniu, ghiciţi ce personaj notoriu, plecat de pe plaiurile moldave ca tăunul cu paiul în c(i)ur, a intrat în sală, dolofan şi pus la patru ace? Ei bine, facem un pariu, adicătelea punem la bătaie o excursie all-inclusive, adică moca, într-o celebră staţiune croată, că nu aţi fi ghicit vreodată personajul dacă nu vă dădeam noi totul pe guşă în cele ce urmează. Insul cu pricina nu era nimeni altul decât ieşeanul nostru Valică Sălăvăstru, fostul şef al OPC, cunoscut mai degrabă ca fin al baronului liberal Rechiniu. Galant şi şpilcuit, că deh acum e mare director la Antena 1 Constanţa, Sălăvăstru s-a aşezat cuminte pe un scaun, de unde a ascultat toate discursurile doctorilor specialişti în turismul de sănătate.

Valică vrea să fie mai tare ca Radu. Cum care Radu? Mazăre

La un moment dat, în scurta pauză de cafea, Valică s-a buricat şi le-a spus ţanţoş tuturor:

„Am venit la Iaşi cu managerul de la Techirghiol. Împreună reprezentăm beneficiile terapeutice ale nămolului din celebra staţiune de la malul Mării Negre.”

Obişnuit cu glodul din politica ieşeană, dar şi cu nămolul de pe Colegiul Tg. Frumos pe care l-a pierdut la mustaţă, fostul politruc de Bahlui şi satrap din Prefectură,  actualmente ditamai managerul de apă sărată nu se dă în lături în a-l întrece în notorietate chiar şi pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, care are toate şansele să devină un mare anonim în competinţie cu marele nostru ieşean, Gângurici. Bahto, delo, delo! Şi succes cu nămolul, da’ noi avem Purcica!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *