Patrioţii de ieri, săracii de astăzi

Mihai-Bantas

Mihai Bantas

Patriotismul nu mai este una din trăsăturile fundamentale ale ieşenilor. Iar, din ceea ce ne spun oamenii, sărăcia şi lipsurile materiale par a fi principalele argumente pentru care nu mai suntem atât de mândri, ca altădată, că aparţinem acestui popor.

„Până în 40 de ani, simţi că nu eşti patriot, după rămâne melancolia. Cel puţin, eu la 47 sunt între, dar dacă întrebaţi pe unul de 30 de ani, nu îl interesează patriotismul. Am şi eu doi copii, unul dintre ei termină liceul sportiv şi nu are de gând să stea aici. Vrea să îşi găsească în altă parte, în Italia. Spune că nici nu are de gând să stea aici”, Ciprian Bacrău, 47 ani, inginer.

„Sentimentul patriotic s-a cam pierdut din cauza situaţiei economice. Tineretul nu are serviciu, pensionarii nu au nici un drept, suntem foarte necăjiţi. Totul este la pământ”, Olga Poenaru, 54 ani, pensionară.

„Tinerii nu sunt patrioţi, nu au serviciu, nu au nimic. Credeţi că pe ei îi interesează patriotismul? Nici vorbă de aşa ceva! Poate doar pe cei bătrâni”, Jănică Poprică, 57 ani, vânzător.

„În momentul când aceşti liberali, cum e Crin Antonescu, fac uniune cu un partid comunist, atunci nu se mai poate numi patriotism. Oamenii nici nu mai ştiu ce să creadă în abrambureala asta şi, astfel, şi-au pierdut românii patriotismul. Când ţara îţi oferă un loc de muncă şi un trai decent, abia atunci poţi fi patriot”, Mihai Bantaş, 80 de ani, pensionar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *