Cine are pile în Poliţia ieşeană?

Surpriză de proporţii în Poliţia ieşeană. Comisarul şef Vasile  Pintilii, fostul şef de la Secţia 5 Bularga, s-a mutat cu toate bagajele, căţel şi purcel, în Nicolina – CUG, la Secţia 6 de Poliţie, fiind transferat în locul rămas vacant ca urmare a decesului comisarului Ioan Câmpeanu. Cum a ajuns din nou în cărţi Pintilii, cel care, la un moment dat, a fost la un pas de a fi mătrăşit din funcţie? Vă spunem în cele ce urmează, cu date certe şi tot tacâmul.

Surse bine informatice din zona băieţilor veseli care, chipurile, se luptă cu Crima Organizată de la noi din târg, ne-au spus, sub protecţia anonimatului, că Vasile ar avea oarece „pile, cunoştinţe şi relaţii” (pcr – n.r.) sus-puse, la unul dintre tartorii din Minister, care i-ar fi aranjat apele ca să rămână în continuare şef până… la pensionare. Asta, în detrimentul faptului că fostul şef de la Secţia 5 de Poliţie Bularga a făcut obiectul unei anchete interne bătătoare la ochi care s-a lăsat cu acuze grave cum ar fi: management defectuos şi „inadvertenţe” prin dosarele penale aflate în lucru.

„Bubele” lui Pintilii, şterse cu buretele  

Mai precis, doi poliţişti, Sorin Enache şi Petru Găluşcă, l-au snopit în bătaie pe un om al străzii, pe nume Gheorghe Livadaru. Debandada de la Secţia 5 de Poliţie a ieşit la iveală în momentul în care cei doi bătăuşi (poliţişti în acte) şi mari consumatori de alcool pe deasupra, au au refuzat să achite nota de plată la un restaurant. Ulterior, Enache şi Găluşcă au fost opriţi în trafic cu focuri de armă chiar de colegii lor de breaslă. A urmat, evident, o anchetă în urma căreia Vasile Pintilii şi întreaga conducere de la Secţia 5 ar fi trebuit demisă. Ulterior, pesemne că Pintilii s-a dovedit a fi mai iute de picior decât şeful său Scripniciuc, şi şi-a găsit locul de penitenţă la Secţia 6 Poliţie. Despre cei doi karatişti care au dezonorat profesia şi uniforma de poliţist, Dumnezeu cu mila! Nu se mai aude nimic. Nici că au fost sancţionaţi ori daţi afară din sistem, nici că au fost transferaţi la o altă instituţie, aşa cum se obişnuieşte a se face în ultimii ani. Sau, poate, stau ascunşi la Secţia 6! Poate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *