Cine știe să „toarne” are viitor! Ia citiți ce subiect s-a dat la Olimpiada de limba și literatura română!

Elevii care au participat ieri la Olimpiada la Limba Română în judeţul Prahova au avut de rezolvat un subiect în care li se cere să realizeze un denunț către partid privind ”calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.

”Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”, a fost unul dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a din Prahova care au participat la etapa judeţeană a olimpiadei.

Reprezentanții inspectoratului școlar județean se apără susținând că subiectul legat de romanul ”Moromeţii” are în vedere ”dimensiunea creativă” a elevilor participanţi la Olimpiadă.

„Îmi este dificil pe moment să vă dau un răspuns. Nu sunt profesor de limba română (…). Subiectele se fac la nivelul inspectoratelor județene. Noi avem în cadrul ministerului Cercul național de evaluare și examinare care se ocupă de toate concursurile, olimpiadele, inclusiv bacalaureatul. Mâine dimineață, la prima oră, voi face o analiză a acestei situații și vă voi da toate informațiile necesare. În funcție de această analiză, concursul poate fi anulat, să se țină altul. Nu este normal ca un asemenea subiect, la un asemenea nivel, să fie pus în discuție. Cred că elevii au lucruri mai interesante la care să se gândească, mai ales la un concurs de acest gen.”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educatiei, într-o intervenție telefonică la Antena3.

SURSA:stiripesurse.ro, ziarulring.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *