Ciudăţenii de la amanet

amanet„Amanet, aur, telefoane, electronice şi electrocasnice, preţuri avantajoase, comision 0%” – cu anunţuri de genul acesta ne ciocnim pe toate străzile Iaşului. Pe vreme de criză, românul a ajuns să amaneteze tot ce găseşte prin casă, maşină sau… prin vecini.

Ai nevoie de un ban, găseşti ceva prin casă? Duci la o casă de amanet şi laşi acolo, însă fără vreun gând de a le mai recupera. Casele de amanet din Iaşi au ajuns să adăpostească cele mai ciudate obiecte. Printre ultimile ciudăţenii aflăm că ieşeanului nostru i-a venit ideea să amaneteze chiar şi staţii detector radar folosite de taximetrişti. De ce nu? Îşi mai ia şi el un ban acolo!

Ofertă imprevizibilă

Clienţii preferă staţiile anti-radar din amanet, pentru că sunt la un preţ convenabil şi sunt în stare foarte bună. “De ce să dăm mai mulţi bani pe una nouă dacă e bună şi asta, e şi la un preţ convenabil, de criză, cum obişnuim să spunem acuma”, ne mărturiseşte un client fidel al birourilor de amanet. “Aveam destul de multe oferte iar clientul era în mare căutare. În ultima vreme s-au cam redus cererile şi nu le mai primesc în amanet pentru că sunt prea multe”, ne spune vânzătorul de la o casă de amanet.

Aşteptări neaşteptate

Afacerile cu bunurile lăsate la amanet au ajuns a fi destul de profitabile, ne spun cei care lucrează în astfel de magazine. Ei cred că ieşeanul este, în general, imprevizibil aşa că se aşteaptă la o gamă largă de lucruri propuse pentru amanetare: poate lenjeria intimă, vecinii sau, de ce nu, nevasta…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *